política

Laura Borràs cessa la tortosina Montse Castellà com a Cap de Gabinet de la Conselleria de Cultura

El cessament de la cantautora tortosina com a càrrec de la màxima confiança arriba uns dies després que Borràs decidís cessar també la número 2 del Departament

per S. Cabanes, Tortosa, 8 de gener de 2019 a les 10:44 |
Montse Castellà i Laura Borràs van presentar un espectacle de petit format per al Litterarum de Móra d'Ebre. | Marta Escolà
El DOGC feia oficial este dilluns el que des de feia uns dies era un fet ‘oficiós’ a Palau, el cessament de la tortosina Montse Castellà com a Cap de Gabinet de la Conselleria de Cultura.

Així ho confirma la resolució signada per la consellera Laura Borràs, de data 3 de gener i publicada ahir, en què Borràs resol el cessament de la que ha estat fins ara la seua mà dreta al capdavant Departament.


El cessament de Castella arriba 7 mesos des que fos nomenada com a càrrec de la màxima confiança de Borràs, després d’anys d’una estreta relació en què havien compartit projectes culturals i artístics. En els darrers dies, en diversos missatges a les xarxes socials, Castellà ja havia deixat entreveure “el final d’un viatge” i la seua “tornada a casa”. De fet, la cantautora tortosina ja té agendats diversos concerts en els propers mesos, fet que confirma un retorn – amb més intensitat- als escenaris, si bé mai havia deixat de compaginar la seua faceta com a cantant amb el càrrec de Govern.
 
En el mateix DOGC en què es resol el cessament de Castellà, també es nomena la que serà a partir d’ara la seua substituta. Es traca de Maria Rosa Pons, advocada. Qui entre 2012 al 2015 va formar part del gabinet de la Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, com a Secretària del Consell Municipal de les Dones. Pons és també esposa de l’eurodiputat del PDeCAT, Ramon Tremosa.

El cessament de Castellà, però, no ha estat l’únic en la cúpula de la conselleria de Cultura en les darreres setmanes. El 24 de desembre Borràs ja va cessar la número 2 del departament, la Secretària General de Cultura, Maria Dolors Portús, qui havia ocupat diversos càrrecs en el sí del Departament des de 1993. El que confirma una restructuració profunda del Departament, de la que no n’han transcendit, però, els motius oficials.

 

Participació