Política

L'Ajuntament de Tortosa modifica el POUM per instal·lar el servei de radioteràpia a l'Hospital Verge de la Cinta

El ple aprovarà este dilluns el trasllat de la zona verda on està previst l'edifici a una zona d'equipaments

per Redacció , Tortosa, 7 de gener de 2019 a les 18:35 |
Ubicació del futur servei de radioteràpia. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Tortosa té previst aprovar esta tarde la modificació inicial del POUM que puga permetre ubicar el servei de radioteràpia a les instal·lacions de l'Hospital Verge de la Cinta. El govern municipal, segons ha precisat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, planteja traslladar els 2.566 metres quadrats de zona verda a un solar de propietat municipal, davant de l'antiga zona Betània, que té la qualificació d'equipaments.

El servei de radioteràpia es troba actualment al recinte de l'Hospital de la Santa Creu al nucli tortosí de Jesús. Les instal·lacions se situaran dins d'un nou edifici oncològic amb un accelerador lineal de nova tecnologia per aplicar tots els tractaments radioteràpics.


El Departament de Salut va anunciar el seu trasllat fa uns mesos i ja ha adjudicat l'assistència tècnica per redactar el projecte. La previsió del Departament de Salut, segons va anunciar al setembre la consellera, Alba Vergés, és executar esta obra, amb una inversió al voltant dels 3 MEUR, entre este 2019 i el pròxim 2020.

D'altra banda, i també en l'àmbit urbanístic, el ple preveu donar el vist-i-plau definitiu a la modificació del pla parcial Temple Sud, entre la plaça del Bimil·lenari i la plaça de la Família, pel que fa a alineacions i alçades.

 

Participació