Municipal

L'Ajuntament d'Alcanar aprova un pressupost de 9,34MEUR per al 2019

El pressupost es va aprovar amb els vots favorables d'ERC i el PSC

per R.R., Alcanar, 4 de gener de 2019 a les 17:52 |
Façana de l'Ajuntament d'Alcanar. | Cedida
L'Ajuntament d'Alcanar aprova un pressupost de 9.342.466,87 euros per al 2019. Una xifra un 9,45% superior a la de l'exercici anterior, el que suposa un increment de poc més de 800.000 euros. El Ple de l'Ajuntament d'Alcanar va aprovar el pressupost en sessió extraordinària, el passat 20 de desembre, amb els vots favorables d'ERC i PSC, i les abstencions de PDECAT, PP i CUP.

Un increment del pressupost dedicat a les obres del nou Auditori Municipal. "Ens fa especialment il·lusió començar a projectar l'Auditori José Antonio Valls, una necessitat important del teixit associatiu del municipi", ha dit l'alcalde del consistori, Joan Roig.


Els comptes per al 2019 inclouen més d'1,5 MEUR d'inversions que aniran destinats a projectes, a més de les obres de l'Auditori, com la reparcel·lació de l'àmbit dels Codonyers, que permetrà encarar la recta final dels tràmits previs a l'execució de l'obra; o l'adquisició dels nous contenidors. Els pressupostos també inclouen actuacions com el soterrament de la línia elèctrica de l'Av. Catalunya, en l'àmbit de la UA-AC1; la connexió de la xarxa de clavegueram entre la Ronda de Circumval·lació i la Depuradora Municipal o l'adequació de l'accés a Alcanar per la TP-3318.

El regidor d'Hisenda, Jordi Monfort, ha apuntat que amb els pressupostos "hem volgut deixar un escenari suficientment obert per condicionar al mínim possible l'acció del proper govern municipal", atès que, tal com ha afegit, "este 2019 hi ha eleccions municipals i bona part de les decisions econòmiques i financeres sobre els grans projectes que tirem per endavant recauran sobre l'equip de govern entrant". Un plantejament que segons el regidor d'Hisenda, "ha permès reduir el deute viu en més del 76%, deixant una ràtio d'endeutament de poc més del 6%".

En este sentit, l'alcalde d'Alcanar ha volgut deixar clar que "el compromís de l'equip de govern en la gestió és cada vegada més transparent, eficient i responsable dels recursos municipals". Uns pressupostos que han aprovat, segons afegeix Roig, seguint la prioritat de deixar una economia sanejada i sense hipoteques per als futurs governs.

 

Participació