polèmica

Denuncien «privilegis» taurins per sobre de projectes educatius i socials en les subvencions al Baix Ebre

El projecte per a la realització de díptics de promoció d'actes taurins és el tercer més ben valorat pel Consell Comarcal del Baix Ebre en l'adjudicació de subvencions dirigides a l’impuls de projectes i activitats d’interès públic i/o d’utilitat social d’àmbit comarcal

, Tortosa | 02/01/2019 a les 11:42h
Arxivat a: Política, taurins, animalistes, bous, consell comarcal del Baix Ebre, subvencions, polèmica
Imatge d'arxiu d'un bou a la plaça de la Ràpita.
Imatge d'arxiu d'un bou a la plaça de la Ràpita. | S.C.
El Col·lectiu Animalista TE ha denunciat en un comunicat els "privilegis" que el sector taurí té en l’adjudicació de les subvencions dirigides a l’impuls de projectes i activitats d’interès públic i/o d’utilitat social d’àmbit comarcal que atorga el Consell Comarcal del Baix Ebre. Segons exposen, “s'està donant més importància als actes taurins, sent estos un cas flagrant de maltractament animal, que a altres iniciatives enriquidores per a la societat i culturals, com ara la música o el suport a persones amb dificultats”.
 

El projecte per a la realització de díptics de promoció d’actes taurins presentat per l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines Terres de l'Ebre ha obtingut per part de la institució comarcal més puntuació que d’altres  referents a propostes educatives en col·legis, impuls de jornades interculturals o projectes presentents per associacions de gent gran o per la lluita contra l’esclerosis múltiple o la fibromiàlgia
 
Així l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha estat la tercera en rebre l’import més alt, amb un total de 561€ destinats l’elaboració de díptics per fer difusió de la festa dels bous, “percebent més del doble que altres entitats educatives”, com ara el projecte de sessions de rehabilitació grupal de l’Associació Esclerosi Múltiple Terres Ebre, Tortosa o la creació d’un banc d’instruments que va presentar l’AMPA l’escola municipal de música del Perelló.
 
Des del Col·lectiu Animalista TE denuncien, entre d’altres, que en el criteri de “foment de valors culturals, esportius, socials, educatius...” l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha obingut la màxima puntuaciño (15), mentre que projectes com el Tortosa English Festival s’ha quedat amb 8 punts, les sessions de rehabilitació grupal de l’Associació d’Esclerosi Multiple 10 punts o el projecte de Formació i assessorament de persones immigrants per volen la nacionalitat espanyola 0 punts. En el criteri “d’utilitat pública” projectes aportats per les AMPA dels col·legis per a promoure la interculturalitat, per desenvolupar tallers educatius o proveir de material educatiu als alumnes, ni tan sols computen, mentre que el projecte taurí obté 9 punts (la màxima puntuació és 10).
  
“No entenem com la direcció del Consell Comarcal del Baix Ebreb i la comissió encarregada de puntuar els projectes dóna tants punts al maltracte animal, encara que aquest sigui disfressat de festa”, lamenten en el comunicat. “Estem convençuts que tot això és deu a una pressió constant i un acompanyament de càrrecs en benefici a un lobby que està  malmetent la imatge dels habitants de les Terres de l'Ebre arreu de Catalunya”, conclouen.
 
 

COMENTARIS

No hi ha dret
APCTTE, 02/01/2019 a les 19:02
+7
-9
Bona tarda, simplement vull compartir amb tots els lectors d'aquest mitjà digital, que l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, amb els seus quasi deu anys d'història és la segona vegada que rep una subvenció de l'ens comarcal del Baix Ebre.
Nosaltres, tenim tan de dret com qualsevol altra entitat a sol.licitar subvencions, ja que el nostre àmbit d'actuació és el territori (les quatre comarques). I el que ens han subvencionat, és la edició i impressió de díptics on s'explica que és la festa dels bous, la història de la nostra entitat, les coses que hem fet i les que volem fer i es mostra gràficament a traves d'uns mapes els pobles on actualment és realitzen festes amb bous.

La pregunta que ens fem, és que volem que ens expliquin amb arguments i proves on estan els privilegis. A cas aquesta plataforma "animalista", si és una entitat organitzada i legal no pot, si ho vol, presentar-se a les bases de diputació, consells o altres organismes públics? Una altra cosa és que ho facin, o potser també tenen més sort i els ho atorguen sense ni tan sols demanar-les.
De vegades la poca feina, o la falta de noticies importants, dóna a tenir que rebaixar-se molt per a tenir que publicar noticies d'aquest tipus, desprestijant així al propi mitjà, que sembla més un portaveu d'aquestes plataformes que no pas un servei públic.

Demanem rigor, demanem serietat, demanem a Aguaita que publiquin noticies importants per al territori que n'hi ha i de sobres i no donem tant de protagonisme a aquests col.lectius, perquè si hi ha col.lectius subvencionats i molt, aquests són ells.

Moltes gràcies...i compliu amb un dels requisits de tot bon periodista, que no és altre que el contrastar les noticies, cosa que amb nosaltres mai feu.

Bon any 2019 i que sigui un any excel.lent taurinament al nostre territori.
El bou també es cultura
Anònim, 02/01/2019 a les 20:00
+7
-6
Ni ho entenen ni ho entendran, el bou és un tema cultural a les Terres de l'Ebre. Cultural, musical, festiu,
del poble, turísticc, d'inclusió social, ecològic, de conservació d'ecosistemes dintre la reserva de la biosfera, de costums i identitat de la gent de l'Ebre i molt mes

Són espectacles no cruents en què els mateixos animals van a correr any rere any i que mouen una majoria visible de la població, no com el "gran lobby animalista", de fet, es curiós la repercussió que es fa als animalistes, que aquí baix són tres i l'astròleg. Sincerament crec que tot això és estratègia animalista dictada desde Barcelona per poder justificar el sou dels quatre gurús i vividors que viuen de les subvencions als partits animalistes.

Fa dies que se vos veu lo pel, pregunteu-li a Wild Frank
Només sabeu atacar el missatger
FOTEU PENA, TAURINS, 03/01/2019 a les 09:43
+6
-7
Com sempre, l'Agrupació de Penyes, cada cop que surt una notícia DOCUMENTADA que desacredita la seua tasca i posa en evidència l'"l'anacronisme" d'una festa que ja no té cabuda en els temps actuals, només sap defensar-se si és atacant a qui informa.
La notícia mostra el document d'adjudicació de les subvencions i els criteris que s'han seguit. Què més voleu contrastar? El problema és que la notícia no us agrada. Este és el veritable problema. No la tasca de l'únic diari que s'atreveix a explicar-ho i a traure la vena dels ulls cada cop a més gent. No teniu idea de periodisme i us atreviu a donar lliçons. Dediqueu-vos a lo vostre, que prou faena teniu.
Cada dia hi ha més gent que comença a dubtar de la legitimitat de la festa dels bous i això és una realitat. Si l'única manera que teniu de defensar-vos és esta, FOTEU PENA.
pregunta seriosa
A mi llàstima me fan, 03/01/2019 a les 10:49
+5
-6
Hola taurins la vida és molt dura, no hi ha dret de res xeic. Plorem tots un rato? O millor, en vés d'atacar i plorar tant, me podrieu explicar realment perque vatros mereixeu una subvenció de més del doble respecte de projectes que servixen pa ajudar a persones en malalties greus al territori?
Argumenteu una mica i convenceu-me, perquè fent llàstima no anireu a cap banda.
Calers
Anna G., 03/01/2019 a les 13:51
+3
-3
Heu d'entendre que molta gent d'aquetes associacions, viu d'això, que és el seu modo de vida, i que si s'acaba, van a l'atur, no defensen altra cosa que el seu lloc de treball. És això el que defensen, ni la tracició ni monserques. Ep!!! que és molt licit, però que no mos enganyen. Més enllà dels bous hi ha vida intel·ligent
Fake news
Anònim, 05/01/2019 a les 15:04
+1
-0
Aguaita.cat = fake news

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Una aixeta d'aigua corrent.
Una aixeta d'aigua corrent. | ACN
L'empresa va informar en el seu dia que l’import del servei d’atenció telefònica comercial era de 6,630 euros/client quan el cost real és de 6.630 euros anual
Un usuari a l'entrada del nou Hospital de Dia de Tortosa.
Un usuari a l'entrada del nou Hospital de Dia de Tortosa. | Cedida
S'han plantejat a l'ICS fórmules d'intercanvi de professionals entre hospitals o compensacions als metges que treballen a l'Ebre
Una de les accions que els anticapitalistes han dut a terme a Deltebre per desvelar la llista electoral.
Una de les accions que els anticapitalistes han dut a terme a Deltebre per desvelar la llista electoral. | Cedida
Durant el mes de gener, els cupaires mostraran els integrants de la llista en projeccions sobre el mobiliari urbà
Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos.
Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos. | Cedida
La policia retorna eines i material electrònic sostret als seus propietaris
L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.
L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós. | ACN
Fiscalia envia als jutjats la causa contra el batlle de Sant Carles de la Ràpita perquè un jutjat d'Amposta ja havia obert diligències pels mateixos fets
Imatge il·lustrativa
El ple va provar este dilluns una moció, presentada per la CUP, que s'havia desestimat feia un any i mig quan es va supeditar al catàleg de simbologia feixista que enllesteix el consistori
Denúncia que assenyala al primer tinent d'alcalde com a denunciant dels fets del 2017.
Denúncia que assenyala al primer tinent d'alcalde com a denunciant dels fets del 2017. | CUP-AE
L'estiu de l'any passat el republicà va denunciar que dos joves havien pintat el monument franquista
Convocades per la Falange, una trentena de persones van cantar el 'Cara al sol'
NacióDigital
NacióDigital | ND
El rànquing d'audiències de la OJD del mes d'abril l'enfila fins als 2,8 milions d'usuaris únics i amb un temps de lectura superior als set minuts