La plataforma petroliera Casablanca ja té la llicència per operar deu anys més

El Consell de Ministres atorga la segona i última pròrroga a Repsol, que podrà explotar la plataforma fins a finals del 2028

La plataforma petrolífera Casablanca, situada a la costa ebrenca.
La plataforma petrolífera Casablanca, situada a la costa ebrenca. | ACN
Redacció
28 de desembre del 2018
Actualitzat el 29 de desembre a les 20:56h
El govern espanyol ha concedit la segona i última pròrroga de concessió a Repsol per l'explotació petroliera de la plataforma Casablanca, situada davant de les costes del Delta de l'Ebre, tal com va avançar fa uns dies el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. El Consell Ministres, a proposta del ministeri de Transició Ecològica, ha ratificat que es compleixen els requisits normatius per prorrogar la concessió a Casablanca, l'única petroliera activa a l'estat espanyol. Repsol podrà explotar la plataforma fins al 27 de desembre del 2028.

A la plataforma Casablanca es produeixen 2.000 barrils diaris, el que suposa 110.000 euros, i té 120 llocs de treball directes. Al maig, Repsol va emetre l'informe de riscos d'accident greu que li exigia el reial decret llei 16/2017.

Per la seua banda, la Cambra de Comerç de Tortosa va mostrar fa uns dies el seu malestar i juntament amb les Cambres de Tarragona i Valls, va alçar una veu d’alarma per la situació. Consideren “molt perjudicial” per al territori que “una empresa hagi d'abandonar o paralitzar la seua activitat per unes dilacions o davant de l’absència d’una resolució administrativa, fins a l’extrem de dificultar o impedir la seva activitat empresarial”, una situació que genera “un greu perjudici econòmic i deixant les inversions productives totalment inoperants”.