Benzina

Omplir el dipòsit d'un cotxe dièsel serà molt més car a partir del gener

Este carburant es veurà afectat per una doble pujada d'impostos

per Redacció, 27 de desembre de 2018 a les 17:33 |
Mànega d'un assortidor de gasolina. | ACN
Mantenir -i, sobretot conduir- un cotxe dièsel serà encara més car a partir del gener del 2019. Este carburant es veurà sotmès a dos pujades d'impostos: l'anunciada pel govern de Pedro Sánchez a finals d'estiu i la que ja va aprovar l'executiu de Mariano Rajoy en els pressupostos generals de l'Estat del 2018. 

Així, omplir un dipòsit dièsel de 55 litres -la mida més habitual a Espanya- pot sortir fins a gairebé vuit euros més car. La unió de les dos pujades augmentaria el preu per litre d'este  combustible dels gairebé nou cèntims i mig actuals a més de 14, tot depenent de la comunitat autònoma. L'objectiu que hi ha darrere de la mesura del PSOE és equiparar la fiscalitat del gasoil amb la de la gasolina.


Pel que fa, en concret, a la llei aprovada en els darrers comptes de Cristobal Montoro, esta establix que l'equiparació es farà a l'alça per evitar que les comunitats no perden recursos. En este sentit, la pujada del dièsel és de 4,8 cèntims per litre.

El Ministeri d'Hisenda, segons informa el diari Expansión, ha detallat que l'augment del preu serà en dos etapes i que en el 2019 tindrà un impacte de 670 milions d'euros. La igualació total s'estima que coste als contribuents més de 2.000 milions d'euros.

 

Participació