Detinguts tres homes per robatoris amb força a Tortosa i Deltebre

El primer detingut va utilitzar les claus de l’habitatge per accedir-hi i sostraure dos anells que després va vendre en una botiga de compravenda

Vehicles dels Mossos d'Esquadra.
Vehicles dels Mossos d'Esquadra. | Jonathan Oca
Redacció
24 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:09h
Agents dels Mossos d’Esquadra adscrits a la comissaria de Tortosa van detindre el passat 19 de desembre, un home de 19 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tortosa, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força, un delicte de falsificació de document mercantil i un delicte lleu d’estafa. El passat dilluns, les víctimes van denunciar que havien patit un robatori a casa seua però no hi havia res forçat per accedir-hi. El lladre s’havia emportat dos anells d’or.

Segons van poder saber els Mossos, el presumpte autor del robatori havia venut els anells en una botiga de compravenda d’or de Tortosa. Les gestions amb l’establiment van permetre comprovar que el detingut havia enganyat la dependenta fent-la creure que els anells eren seus i també va falsificar un document. Els agents van detenir-lo i va passar a disposició judicial el passat dijous.

Detinguts in fraganti quan intentaven entrar en un domicili a Deltebre
D’altra banda, dijous els Mossos d’Esquadra van detindre dos homes de 19 i 22 anys, de nacionalitats colombiana i dominicana, i veïns de Deltebre i l’Hospitalet de Llobregat respectivament, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Els fets van tindre lloc el mateix dijous quan els dos detinguts, que es desplaçaven amb bicicleta, van accedir a una zona enjardinada i van intentar forçar una de les  finestres. La presència d’un veí els va fer fugir però gràcies a la ràpida resposta ciutadana, un testimoni va poder explicar els fets a una patrulla de la Policia Local de Deltebre. Esta va avisar els Mossos i una patrulla que feia recerca va poder localitzar els dos individus. La descripció acurada dels lladres, la informació aportada pels testimonis i la coordinació policial va permetre detindre’ls. Posteriorment, els Mossos van comprovar que entre els dos acumulen 9 antecedents policials i s’investiga la relació d’estos dos detinguts amb altres fets de similars característiques.