Equipaments

L'Ajuntament de Tortosa compra les antigues instal·lacions de l'empresa Indo per 255.000 euros

El local passarà a ser un magatzem per a la brigada municipal i el local d'assaig per als Castellers de Tortosa

per Redacció, Tortosa, 19 de desembre de 2018 a les 16:42 |
L'antiga nau de l'empresa Indo, a partir de demà propietat de l'Ajuntament de Tortosa. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tortosa signarà amb l'Institut Català de Finances (ICF) l'acord de compra de la nau i el solar continu de l'antiga fàbrica d'ulleres Indo, ubicada al barri de Ferreries. L'alcaldessa del consistori, Meritxell Roigé, acudirà a Barcelona dijous al matí per realitzar la compra. L'Ajuntament de la capital del Baix Ebre abonarà 255.000 euros en quatre anys a l'organisme de la Generalitat, ja que és l'actual titular de les propietats.

Un cop sota titularitat municipal, les instal·lacions s’adequaran per a ubicar un magatzem de la brigada municipal. A més, l'equipament també es destinarà a l'ús d'algunes entitats municipals, com els Castellers de Tortosa, que actualment assagen al pavelló firal de Remolins. "Els vam dir que, quan podéssim, els ajudaríem a tenir un local amb condicions per assajar", ha recordat l’alcaldessa del municipi.


El consistori, que passarà a ostentar la propietat a partir de la signatura de l'acord este dijous, ja ha destinat este 2018 una partida dels pressupostos per cobrir la primera anualitat de 63.000 euros. Les tres restants s'acabaran d'abonar fins al pròxim 2021. L'alcaldessa ha subratllat que les instal·lacions, que ocupen un "espai molt gran", es troben en un "lloc estratègic" dins del barri "més gran de la ciutat", el de Ferreries. També ha destacat el fet que, amb esta operació, l'Ajuntament podrà continuar alliberant locals de lloguer que manté per diferents punts de la ciutat. "Poder tenir immobles propis perquè la ciutat guanya pel que fa a la despesa", ha precisat.

La nau que compra l’Ajuntament de Tortosa havia estat propietat de l'empresa òptica Indo, que va tancar portes l'any 2010. La societat havia signat un crèdit amb l'ICF que no va poder acabar retornant. Això va propiciar que la Generalitat acabés assumint la titularitat de les instal·lacions, tant la nau com el solar. Segons Roigé, el procés s'ha vist dificultat per l'existència d'un pla parcial anterior al tancament, que Indo havia impugnat perquè volia que l'operació financés el trasllat de l'empresa. La reparcel·lació, a més, deixava els terrenys en dos polígons d'actuació diferenciats. L'alcaldessa ha explicat que la sentència que ha anul·lat este pla va arribar fa poques setmanes i això ha permès el consistori acabar tancant la compra com una propietat única.

Les obres de la plaça de la Catedral

D'altra banda, Roigé ha anunciat que serà també a partir de dijous quan començaran oficialment les obres amb la signatura de l'acta de replanteig del projecte de la plaça de davant de la Catedral. "Segurament no es veurà un moviment excessiu d'obra perquè els primers que entren són els arqueòlegs. Per fonamentar la plaça s'han de fer més excavacions dins de l'àmbit del carrer Croera i el desmuntatge d'algunes de les parts per instal·lar la coberta", ha explicat l'alcaldessa durant el tradicional esmorzar Nadalenc amb els periodistes. 

 

Participació