ERC torna al Mas de Barberans 40 anys després

Aposten per presentar "un projecte transversal" en els comicis municipals

Secció local d'ERC a Mas de Barberans.
Secció local d'ERC a Mas de Barberans. | Cedida
Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:08h
Esquerra Republicana ha constituït una secció local al Mas de Barberans, després de que s’hagués dissolt a finals dels anys 70.

La presentació d’esta secció local es va fer este dissabte. El seu nou, Ernesto Rillo, va expressar que l’1 d’Octubre va ser un punt d’inflexió per la creació de la secció, ja que “davant la inacció de l’Ajuntament  a l’hora de facilitar un espai per poder votar als ciutadans de la població” es van haver d’autoorganitzar per fer-ho possible.

Rillo, després de  recordar que Esquerra Republicana va ser la força més votada a les anteriors eleccions catalanes,  assegurava que ara treballaran “per presentar un projecte transversal a les properes eleccions municipals amb voluntat de sumar i esperit constructiu”.

La nova executiva local queda constituïda de la següent manera: president, Ernesto Rillo; secretari d’Organització, Marc Ferré; secretari de Finances, Joan Maria Romaní; secretari d’Imatge i Comunicació, Joaquín Andrés; i secretaria de la Dona, Anna Acisclo.

En l’acte de presentació també hi va intervenir el president de la Federació de l’Ebre, Alfons Montserrat, que va qualificar la data com a “dia històric”, perquè “tanca un cercle polític al retornar la tradició republicana al poble i fa possible que per primera vegada des de la recuperació de la democràcia Esquerra Republicana estiga present a les properes eleccions municipals”.

A més de Montserrat, també va parlar el president de la Federació Comarcal d’Esquerra del Montsià i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. El president montsianenc va retornar als militants del Mas de Barberans el segell que va custodiar l’ampostí Víctor Cid i la seua família, després de la dissolució de la secció local quaranta anys enrere.