procés català

El PP de Castelló desferma la polèmica per un «striptease» de Pepet i Marieta en un concert a la ciutat

Vinculen l'habitual xou del grup ebrenc en què el cantant Josep Bordes es queda sense roba amb estratègies "catalanitzadores"

per Redacció, Castelló, 17 de desembre de 2018 a les 13:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PP de Castelló ha demanat explicacions al consistori castellonenc per un dels concerts programats este dissabte a la festa de l'aniversari de les normes de Castelló -el codi que va establir les bases de la unificació ortogràfica de la llengua catalana en la seua varietat valenciana- en què el cantant de Pepet i Marieta, com sol ser habitual en els concerts del grup, va acabar una cançó despullant-se en l'escenari de la plaça Major.

La portaveu popular al consistori de Castelló, Begoña Carrasco, ha criticat la celebració de l'acte, que "en teoria era per promocionar l'ús del valencià, però que ha acabat mostrant la veritable cara i com pensen dels que estan darrere d'estos esdeveniments, que són utilitzats com un pas més en l'estratègia de "catalanitzar" la ciutat i atacar el marc constitucional i de convivència de tots els castellonencs", ha etzibat.


L'acte, organitzat per la plataforma Castelló per la Llengua, celebrava l'aprovació del codi de normes ortogràfiques que van establir la base de l'equiparació de la variant valenciana a la resta de la llengua catalana. La plataforma fa set anys que organitza este acte  i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, governat pel PSPV i Compromís.
   
Segons ha denunciat el PP, "la cosa va anar degenerant i pitjor va ser a la nit, amb una actuació d'un grup musical -Pepet i Marieta-, el líder del qual va acabar despullat integralment, amb total impunitat". "L'alcaldessa Amparo Marco ha amagat el portal de Betlem i ha desterrat les casetes del mercat nadalenc per convertir la plaça Major de Castelló en la de plaça de Vic. Castelló no és això ni volem això per a Castelló", ha criticat Carrasco.

 

Participació