La Policia Local de Tortosa enxampa dos menors que es feien passar per sordmuts i demanaven diners

Els agents afirmen que els joves solien recaptar entre 60 i 100 euros diaris estafant a la gent

La custòdia recau sobre un germà de 20 anys, al qual s'acusa d'un delicte d'utilització de menors per a la mendicitat.
La custòdia recau sobre un germà de 20 anys, al qual s'acusa d'un delicte d'utilització de menors per a la mendicitat. | Cedida
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:48h
La Policia Local de Tortosa ha enxampat dos menors d'edat, de 17 i 15 anys i veïns d'Elx, que es feien passar per sordmuts i demanaven diners pel carrer.

Segons els agents, els dos adolescents feien veure que recollien diners per a una suposada associació de sordmuts. Per a fer-ho, actuaven ensenyant un paper amb un logotip de persones amb discapacitat, i posteriorment demanaven una col·laboració econòmica que es movia entre els 3 i els 5 euros. La Policia Local afirma que, amb l'estafa, els joves solien recaptar entre 60 i 100 euros diaris.

Els agents del cos van localitzar als joves mitjançant l'alerta dels botiguers de la ciutat, que van avisar a la Policia Local a través d'un grup de Whatsapp. Este dijous, la Policia va enxampar als dos menors en dos punts diferents de la ciutat, a la plaça d'Alfons XII i al mercat municipal.

Com que els dos suposats estafadors són menors d'edat, i després que la Policia Local comprovés que la custòdia recau sobre un germà gran, de 20 anys, este serà acusat d'un suposat delicte d'utilització de menors per a la mendicitat. Dimarts vinent tindrà lloc un judici ràpid.