El Govern cedeix a l'Ajuntament d'Amposta 16 pisos per atendre emergències socials

El 16 habitatges formen part d'una promoció propietat de l'Incasòl i que compta amb un total de 65 habitatges. Els 49 pisos restants s'adjudicaran per sorteig, en règim de lloguer protegit

El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, signant el conveni amb l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.
El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, signant el conveni amb l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. | TES
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:35h
El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha signat avui amb l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i la directora de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, un conveni pel qual el Govern cedeix a l'Ajuntament 16 habitatges perquè els destine atendre emergències socials de persones i famílies del municipi.
 
Els 16 habitatges formen part d'una promoció propietat de l'Incasòl i que compta amb un total de 65 habitatges. Els 49 pisos restants s'adjudicaran per sorteig, en règim de lloguer protegit, als ciutadans que presenten la seua sol·licitud des d'avui i fins el 18 de gener del 2019, acreditant que compleixen els requisits.
 
La promoció se sitúa al carrer de la República, números 27, 29, 31, 33, 37, 41, 43 i 47. Els pisos tenen una superfície que va dels 57 m2 als 89 m2, amb 2 o 3 dormitoris. Tots tenen una plaça d'aparcament vinculada a l'habitatge i alguns també traster. El preu del lloguer mensual va dels 187 als 280 euros, segons les característiques i les dimensions del pis.
 
Requisits d'accés
 
Per optar a un d'aquests 49 pisos cal estar empadronat a Amposta o a qualsevol municipi de la comarca del Montsià, acreditar uns ingressos superiors a 11.500 euros anuals, no superar el límit de 5,5 vegades l'IRSC i destinar l'habitatge a domicili habitual i permanent.
 
Esta actuació s'emmarca en la política del Govern per afavorir l'accés a l'habitatge, incrementant el parc públic de lloguer arreu de Catalunya.