Bombers

Els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta denuncien que funcionen amb efectius per sota del mínim legal

El cos de Bombers també denuncia les mancances de material, vehicles o comandaments per poder garantir un servei de qualitat

per Redacció , Tortosa, 12 de desembre de 2018 a les 17:10 |
Un dels parcs que es troba sota mínims, a Amposta. | Assemblea de Bombers de Catalunya
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta han denunciat públicament que continuen prestant el servei amb un nombre d'efectius per sota del requeriment mínim legal. En el cas de Tortosa, treballen amb dos funcionaris menys dels que estableix la normativa, mentre que el d'Amposta ho fa amb un menys. En una situació similar, asseguren, es troben també els parcs de Tarragona, Reus i Valls.

Pel que fa al mínim, es refereix a la dotació indispensable per garantir un servei de qualitat. Al marge del capítol de personal, des del cos de Bombers també denuncien mancances de material, vehicles o comandaments, entre d'altres. En el cas del parc d'Amposta, els bombers han enviat una carta a l'alcalde, Adam Tomàs, exposant-li que esta situació pot afectar el municipi i suposar un "risc de demora" en el cas de simultaneïtat de serveis.


L'Assemblea permanent de Bombers i Bomberes de la Generalitat se'n feia ressò a través de Twitter de la situació del Parc d'Amposta, on es comunicava que es trobaven amb un 25% menys d'efectius. Segons precisen, el mínim de bombers per al parc de la capital del Montsià és de quatre, però actualment es donen situacions en què només hi ha tres professionals de guàrdia.
 

La situació, apunten, és fruit de la "mala planificació des de fa anys de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments". A banda de la manca de bombers professionals, recorden la de material i manteniment del vestuari, el material d'intervenció, els vehicles o les instal·lacions.

Això, asseguren, els ha obligat durant anys a fer hores extres per mantenir el servei dins dels mínims legals -500.000 en total al llarg de 2017, asseguren-. Ara, però, i davant de la situació d'abandonament que denuncien, el col·lectiu ha decidit deixar de fer hores extraordinàries durant un mes, des del 10 de desembre fins el pròxim 10 de gener de 2019. 

 

Participació