Professors de l’institut Dertosa faran quatre dies de dejuni en solidaritat amb els presos polítics

Conviden a unir-se a tot el claustre d’este institut de Tortosa, famílies d’alumnes, veïns i altres centres de la comunitat educativa de l’Ebre

Pancarta en suport als presos polítics, a l'institut Dertosa.
Pancarta en suport als presos polítics, a l'institut Dertosa.
Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat el 12 de desembre a les 10:39h
L’assemblea de professors i professores de l’institut Dertosa, a Tortosa, ha convocat quatre dies de dejuni en solidaritat amb els presoners polítics catalans en vaga de fam: Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn. El dejuni d’aliments sòlids que han convocat es farà entre les 8 i les 20 hores dels dies 12, 13, 14 i 17 de desembre i conviden a unir-se a tot el claustre del centre, a les famílies dels alumnes i a tots els veïns de la ciutat que vulguen sumar-s’hi. També animen “els altres centres de la comunitat educativa de l’Ebre a tirar endavant iniciatives com esta i fer que s’escampen com una taca d’oli”, segons un comunicat.

La proposta s’enmarca en les Jornades de Solidaritat amb els Presos Polítics a l’Institut Dertosa, que inclouen activitats formatives. Així, obriran la sala d’actes del centre entre les 15 i les 20 hores, els mateixos dies del dejuni, per dur a terme sis sessions de cinefòrum, durant les quals es projectaran films i documentals relacionats amb la defensa de les llibertats i la lluita pacífica pels drets civils.

“Nosaltres, professors de l’institut Dertosa, som conscients de la nostra responsabilitat com a ciutadans i com a docents i, per tant, davant la greu decisió que han pres alguns líders civils i polítics actualment empresonats, no podem restar sense fer res, perquè qui no fa, atorga, perquè qui calla, admet, perquè la neutralitat és un mite interessat i enlairar-la només serveix al fort, que no per ser fort és just”, apunten en el comunicat.

L’assemblea de professors recorda que “venen els dies de Nadal, i els presoners polítics catalans els hauran de passar, un altre cop, a presó. Mentrestant, nosaltres, ciutadans i ciutadanes que sabem de llur integritat, no podem gaudir de la nostra llibertat –provisional?- amb normalitat, perquè fer-ho implicaria normalitzar l’excepció, l’abús, admetre la injusticia, i perquè romandre impassibles seria permetre que els nostres drets col·lectius com a catalans continuessen negats i trepitjats, permetre que continue havent qui crega que la nostra existència com a poble pot ser discutida i, si cal, condicionada o negada”.

Per tot això, “i perquè volem continuar tenint-nos respecte a nosaltres mateixos i servir d’exemple”, continuen, han organitzat el dejuni i les jornades solidàries.