seguretat

Els Mossos alerten de «l'estafa del retrovisor»

El mecanisme detectat té per objectiu robar diners o la targeta de crèdit

per Redacció , 11 de desembre de 2018 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d'Esquadra alerten d'una estafa contra conductors que té per objectiu robar-los diners en metàl·lic, o fins i tot la targeta de crèdit. Alerten que este tipus d'estafa, que no és nova, s'ha detectat un altre cop en alguns punts de Catalunya, com el Bages, i afegeixen que cal estar-hi alerta i "desconfiar". Les víctimes potencials de l'estafa són "persones grans", segons el cos policial. 

El mecanisme, anomenat "l'estafa del retrovisor", comença amb un suposat xoc entre vehicles on els lladres fan creure que els has trencat el retrovisor del seu cotxe. Aleshores et convencen perquè els pagues en efectiu el cost, i així evitar fer els tràmits a través de l'assegurança. Segons alertaven els Mossos en un vídeo anterior, els lladres argumenten que han de marxar de forma immediata al seu país d’origen.Una vegada saben el nom de l'assegurança de la víctima, els estafadors simulen fer gestions per telèfon per esbrinar com han de gestionar el document, amb l'excusa que el seu cotxe és de lloguer d’un altre país. Arribat este punt, o els fan posar al telèfon perquè parlin amb la companyia d'assegurances, o els donen un número de telèfon, suposadament de la seua companyia, perquè truquen directament i es puguen informar dels tràmits necessaris. 


Xarxa de còmplices

En qualsevol cas la víctima acabarà parlant amb una persona implicada també en l’engany i que es fa passar per un treballador de la companyia asseguradora. És en este moment quan li expliquen a la víctima que la tramitació del comunicat d'accidents entre vehicles de diferents països és un procés lent i que comporta un import econòmic elevat. Els aconsellen que, per agilitzar-ho, paguen en efectiu la reparació dels danys del retrovisor i, posteriorment, ja ho recuperarien a través de l’assegurança. 

D'esta manera, aconsegueixen estafar entre 1.200 a 1.500 euros per reparació. Si no tens prou diners en aquell moment, s'ofereixen per acompanyar-te a un caixer, on et veuen el pin i et roben la targeta de crèdit. 

 

Davant d'esta situació, els Mossos demanen a la ciutadania que desconfie, que no se cedeixi a pagaments en efectiu a persones desconegudes i que s'inicien els tràmits habituals després d'un accidient de trànsit. També recorden que davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que puga estar relacionat cal trucar al telèfon d’emergències 112 i activar els serveis policials. 

 

Participació