successos

Apareix un projectil de morter a la bassa de les Clotxes de Flix

Els TEDAX dels Mossos van retira el projectil, del calibre 81

per Redacció, Flix, 10 de desembre de 2018 a les 16:30 |
El projectil de morter trobat a la bassa de les Clotxes. | Ajuntament de Flix
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dissabte al matí es va localitzar un projectil de morter del calibre 81 a la zona de la bassa de les Clotxes a Flix, un indret natural camí de la Fatarella que va ser eix de la retirada republicana 80 anys enrera. Va ser un veí del municipi qui va avisar de la troballa, i a l’indret s’hi va apropan agents de la Policia Local fins a l’arribada dels TEDAX del Mossos d’Esquadra, que van procedir a la retirada del projectil. Just abans de l’estiu també se’n va trobar un altre relativament aprop. De fet, durant anys este tipus de troballes han estat freqüents, en esta zona tan castigada durant la Batalla de l’Ebre.

El cas més problemàtic es va produir l’11 de març de 2014 quan es va localitzar durant unes obres una bomba d’aviació al carrer de les Escoles, que obligar a l’evacuació dels veïns propers mentre els artificiers dels Mossos d’Esquadra la retiraven.


“Malgrat el temps transcorregut, cal anar amb precaució sempre que es trobe un d’aquests objectes bèl·lics davant la seua possible deflagració, i comunicar-ho, bé als agents de la Guàrdia Municipal o bé als Mossos d’Esquadra”, recorda el tinent d’alcalde flixanco Francesc Barbero.

 

Participació