El ramader Paco Palmer denuncia una campanya de «desprestigi i joc brut» dels animalistes per la gestió dels bous de Vinallop

El ramader, que gestionarà l’alimentació dels bous de Vinallop mentre s’adjudica el concurs plurianual, assegura que els animalistes volen “pressionar i coaccionar l’administració perquè, en un futur, s’abstingui d’actuar si no és en benefici d’ells”

Part dels bous que habiten l'illa de Vinallop.
Part dels bous que habiten l'illa de Vinallop. | Bous de l'illa de Vinallop.Protegim-los
Redacció
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:36h
Esta setmana el Col·lectiu Animalista Terres de l’Ebre feia públic un dur comunicat en què lamentaven la contractació del ramader Paco Palmer Margalef per a la gestió i alimentació dels bous de l’illa de Vinallop i acusaven el delegat del Govern de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, d’haver fet una “d'adjudicació tendenciosa”. “Ens alerta que hi puga haver una intencionalitat amagada per part del sector taurí per acabar fent-se seus els animals de l'illa i fer-los criar”, asseguraven.
 
Doncs bé, la resposta per part del ramader que durà a terme esta gestió, Paco Palmer Margalef, no s’ha fet esperar i ha estat contundent a l’hora de rebatre el que assegura és "una campanya de joc brut i desprestigi" per part del Col·lectiu Animalista TE. 
 
El ramader subratlla que fa 6 mesos va presentar un pla de gestió i alimentació dels braus de l’illa de Vinallop, “que és el que al final ha estat escollit pels tècnics de la Generalitat de Catalunya” per als propers mesos a l’espera de l’adjudicació del concurs plurianual. Palmer defensa que el seu és un projecte “de gestió global, que incloïa tant l’alimentació com la gestió”. Per altra banda, el ramader lamenta que els animalistes acusin el Delegat del Govern de prevaricació i mala praxis “quan l’únic que ha fet és transmetre una ordre que li ha vingut donada”.
 
“Per què s’utilitza el llenguatge de la por per a desqualificar als qui hi han competit? Per què se sembren ombres sobre  les actuacions de l’administració de les Terres de l’Ebre i per què es menteix sobre les intencions de la recent creada Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre?”, rebla Margalef. Segons el ramader, els animalistes estan intentant “pressionar i coaccionar l’administració perquè, en un futur, s’abstingue  d’actuar si no és en benefici  d’ells i de passada criminalitzen el col·lectiu i el territori com de costum”, afegeix.
 
En declaracions a una televisió local, Margalef va exposar que una de les seues prioritats era sanejar el ramat de possibles focus de tuberculina. Unes declaracions que el Col·lectiu Animalista vinculava a una suposada intencionalitat per acabar fent criant els bous de l’illa: “No seria estrany, tenint en compte ja que hi ha un projecte per criar bous salvatges presentat per l'Associació de Criadors de Brau de les Terres de l'Ebre, on hi tenen el punt de mira posat a l'illa de Vinallop”, alertava el col·lectiu.
 
Davant d’estes declaracions, Palmer Margalef denuncia que “voler mesclar un possible contagi de tuberculina, vingut des de fora de l’illa, amb l’Associació de criadors de brau de TTEE i afirmar que hi ha la intenció d’un possible aprofitament dels animals,  quan és una adjudicació per concurs, sí que és tendenciós”.
 
I afegeix que este seguit d’acusacions responen “a una rabieta per no quedar-se ells la gestió de l’illa, que a una altra cosa”. “De moment el que em queda clar en tot això de l’illa és el que em ve al damunt per haver-me presentat per a gestionar els bous: una campanya constant de desprestigi i joc brut contra mi i contra l’administració i contra qualsevol que no sigui el lobby animalista”.
 
Per una altra banda el ramader també posa en dubte que els autors del comunicat, signat per Col·lectiu Animalista Terres de l’Ebre, siguen realment del territori. “Em dic Francesc o Paco i no ‘Francisco’ com diuen al comunicat, i associen el meu nom ‘al negoci de la tauromàquia’ quan aquí tothom parla de correbous’". “Sóc barceloní de naixement i ampostí de família. La nostra ramaderia és la més antiga de Catalunya, creada pel meu rebesavi el 1883. La meua no deu ser 'una proposta ètica' perquè   ja sabem qui en té la patent de la ètica i la veritat absoluta”, reafirma.
 
No obstant, Margalef assegura que estén la mà “als grups animalistes del territori vinculats a l’illa per poder coordinar l’alimentació de als bous de Vinallop”, ja que “tant ells com els voluntaris taurins s’han guanyat el respecte de la gent del territori per la seua tasca desinteressada”. “Dubto estos siguen els que han escrit el comunicat”, conclou.