Els treballadors de Saica Pack iniciaran una vaga de 13 dies

Rebutgen que l’empresa paperera ubicada a Amposta modifique la jornada laboral aplicant un quart i cinquè torn

L'indústria de cartró Saica Pack, a Amposta.
L'indústria de cartró Saica Pack, a Amposta. | Cedida
Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:06h
La paperera Saica Pack d’Amposta, antigament coneguda com a Dapsa, iniciarà una vaga de 13 dies que s’allargarà fins a finals d’este 2018. El motiu de l’aturada és, segons han informat els representants sindicals, l’oposició dels treballadors a un quart i cinquè torn. Un horari que suposaria que la fàbrica estigués oberta tots els dies de l’any, a canvi, tal com afirmen, “d’una compensació econòmica injusta”, que recauria en 120 euros mensuals, aproximadament.

Saica Pack és una de les indústries del cartó més importants a les Terres de l’Ebre, ja que compta amb uns 400 treballadors, sobre els quals recauria la modificació de torns i horaris. Tot i que els treballadors van denunciar el conveni l'octubre de 2017, segons els representants sindicals, el comitè ha assistit fins a 15 reunions amb l'empresa, on esta "no escolta la part social" i "es manté en una posició bastant fixa". Unes reunions on els treballadors han intentat recuperar "els drets perduts en els últims anys de crisi", com seria "el salari, la jornada de treball, els permisos retribuïts, les jubilacions anticipades i la igualtat entre gèneres". 

A més, segons el comitè, l'empresa ha publicat un calendari no negociat on s'obliga als treballadors a allargar la jornada laboral fins dissabte, una mesura "per a pressionar al treballador a acceptar el quart i cinquè torn", apunten des del comitè.

Finalment, si els treballadors i l'empresa paperera no pacten un conveni que des del comitè es considere "just per als treballadors i l'aplicació del vigent conveni col·lectiu de Dapsa per al calendari laboral de 2019", la plantilla iniciarà una vaga entre els dies 12 i el 30 de desembre.