partits

​L'històric convergent ampostí Pere Vidal marxa del PDeCAT

El PDeCAT d'Amposta lamenta l'anunci però assegura que les "exigències” de Vidal per continuar al Partit “no encaixaven en el procés de renovació endegat” per Manel Masià

per Redacció, Amposta, 4 de desembre de 2018 a les 10:49 |
Pere Vidal en l'etapa de delegat d'Agricultura al costat de l'exdirector general Jordi Sala | Sílvia Berbís
L’històric convergent ampostí Pere Vidal va anunciar, divendres passat, durant l’assemblea ordinària del PDeCAT d’Amposta la baixa voluntària del partit. Vidal, militant de Convergència Democràtica de Catalunya “des de fa 35 anys”, segons ell mateix, va enviar un comunicat intern als seus contactes on exposava els motius de la marxa. “Els responsables de la candidatura d’Amposta diuen que represento el passat i els perjudicaria si anés a la llista” i hi afegia: “Sóc convergent i el PDeCAT és un partit diferent, que ha renunciat des del primer moment als seus orígens”. No obstant això, Vidal no renuncia a la política activa.

El PDeCAT d’Amposta, d'altra banda, ha exposat en una nota de premsa que “el principal motiu” de la baixa de Vidal “és la negativa del candidat, Manel Masià, perquè Pere Vidal ocupe una de les primeres posicions de la llista electoral, tal com li exigia”. Masià lamenta que “més que per representar el passat, l’inconvenient està en les maneres de fer”, rebat la direcció del PDeCAT d’Amposta.


En la mateixa nota, el PDeCAT d’Amposta exposa que les “exigències” de Vidal per continuar al partit  “no encaixaven amb el procés de renovació endegat” per Masià, “però sempre s’ha valorat la seua experiència i se l’ha invitat a participar activament”. Masià va ser escollit com a cap de llista del PDeCAT d’Amposta l'abril passat per unanimitat, votació on hi va participar el mateix Pere Vidal.

“Des de PDeCAT no renunciem als orígens ni a les persones ni a l’espai polític, però sí que renunciem a certes pràctiques que ens pensàvem oblidades i que ara, pocs mesos abans de les eleccions, retornen”, afegeix Masià.

Pere Vidal ha sigut associat del Partit Demòcrata des de la seua fundació. A CDC va ser president comarcal. Pel que fa a l’Ajuntament d’Amposta, Vidal va ser primer tinent d’alcalde, regidor d'Urbanisme i Personal i portaveu del grup municipal. En l'àmbi territorial, va esdevenir delegat de Medi Ambient de les Terres de l'Ebre, delegat d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, conseller delegat de Forestal Catalana i adjunt a la delegació de serveis territorials d’Ensenyament.

El PDeCAT conclou que Pere Vidal és “un home molt preuat per la seua experiència i molt valorat pel partit tant en l'àmbit local, comarcal, territorial com nacional”.

 

 

Participació