IRPF

Així pots demanar la devolució de l'IRPF per maternitat i paternitat

Hisenda posa en marxa aquesta tarda el formulari per tornar l'impost a tots aquells pares i mares que van cobrar la prestació quan van tindre un fill

per Redacció , 4 de desembre de 2018 a les 10:18 |
El formulari d'Hisenda ja està disponible. | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hisenda ha posat en marxa este dilluns a la tarda el mecanisme per retornar l'IRPF de les baixes de maternitat i, com ja va anunciar la líder del departament, María Jesús Montero, també les de paternitat. El ministeri ha obert esta tarda el formulari per poder demanar la devolució de l'impost retingut. Com i quan es pot fer la reclamació i, sobretot, qui pot fer-la?

Quins pares i mares poden omplir ja el formulari?


Des d'este dilluns a la tarda, el web d'Hisenda ja té a punt per a tots aquells que hagen tingut un fill entre el 2014 i el 2015. Els que hagin cobrat la baixa de maternitat i paternitat del 2016 al 2017 podran reclamar a partir del gener del 2019.

Com es pot reclamar?


El procés és senzill. El formulari ja és actiu al web de l'Agència Tributària estatal. Els interessats han de seguir els passos que s'hi indiquen un cop hagin clicat a l'apartat "sol·licitud telemàtica". Només cal facilitar-hi l'any en què es va cobrar la prestació i el número de compte on es vol que s'ingressin els diners.

Quants diners es cobraran?

Segons càlculs facilitats per la mateixa Agència Tributària, les mares cobraran uns 1.600 euros de mitjans i els pares, uns 383 euros.

Per quan es preveu el retorn complet?

Tal com explica la ministra Maria Jesús Montero, el càlcul amb què treballa el govern espanyol és que les primeres devolucions s'efectuïn ja esta mateixa setmana i que a l'abril del 2019 ja s'haja tornat tot. 

Quant costarà esta mesura?

Moncloa estima que tindrà un cost de 1.200 milions d'euros. En este sentit, Montero posa sobre la taula el "compromís" de l'executiu per fer extensiu este reajustament als funcionaris: "Ens comprometem a proposar este canvi legislatiu que permeta també als funcionaris i a les funcionàries la compensació per l'IRPF que se suporta durant els permisos de paternitat i maternitat".

 

Participació