El Consorci d'Aigües incorpora sis vehicles elèctrics a la flota

Els vehicles tenen un cost anual de més de 50.000 euros, a través de la modalitat de rènting

Alguns dels vehicles que ha incorporat el CAT.
Alguns dels vehicles que ha incorporat el CAT. | Cedida
Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat el 10 de desembre a les 20:34h
Este 2018 el CAT ha iniciat la renovació de la flota prevista en el Pla Estratègic 2018-2021, en el marc d'accions sobre el medi ambient i la sostenibilitat. Este any s'han incorporat 6 vehicles totalment elèctrics, dos turismes i quatre furgonetes, amb un cost anual de 51.500 euros a través de la modalitat rènting. La resta de la flota, que consta de 36 unitats, s'aniran renovant fins a l'any 2021, que és quan es preveu que tots vehicles de l'empresa siguen elèctrics, tret d'alguns de motor híbrid.

En este sentit, el CAT ha ubicat carregadors a les instal·lacions centrals, a l'Estació de Tractament de l'Aigua Potable i també al punt de captació, a Campredó, amb un total d'11 unitats. Tant a l'ETAP com a les instal·lacions centrals, es disposa d'un carregador ràpid que permet recuperar l'autonomia dels vehicles en menys de 30 minuts. La instal·lació d'esta primera fase de carregadors ha estat parcialment finançada amb el Plan MOVALT Infraestructura, una ajuda que ha estat finançada pel Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

El CAT pretén que amb estos carregadors els vehicles del CAT puguen abastir la seua àrea d'influència, tot i que a mitjà termini contempla la incorporació de nous carregadors a l'Estació de Bombament del Vendrell, a Calafell i a Valls.

A més, els carregadors també podran ser utilitzats per les persones que visiten el CAT i pel personal del Consorci que dispose de vehicle elèctric propi.