Dinou centres de primària participen en el Fòrum d'Escoles Verdes a Tortosa

Unes 130 persones, entre alumnes i mestres, es reuniran per tal de compartir experiències, propostes i idees per millorar l'educació per a la sostenibilitat

Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat el 10 de desembre a les 20:33h
1200_1543827802Escola-verda1
1200_1543827802Escola-verda1
Este dimarts 4 de desembre es celebrarà a Tortosa un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació de 19 centres de primària de les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. Cada centre hi participarà amb una petita representació de dos mestres i entre quatre i sis alumnes, depenent del centre, la majoria de cicle superior i que alhora són membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.
 
En total, unes 130 persones, entre alumnes i mestres, es reuniran per tal de compartir experiències, propostes i idees per  millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.
 
El Fòrum es desenvoluparà a la seu dels Serveis Educatius dels Baix Ebre, i s’iniciarà a la sala d’actes d'este emblemàtic edifici, on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, donaran la benvinguda als participants. A continuació, es realitzarà un mercat d’experiències, on els alumnes mostraran les seues accions més destacades, i servirà per afavorir l’intercanvi d’idees i propostes i alhora permetrà una major interacció entre els alumnes dels diferents centres. Després d’esmorzar, els alumnes per una banda i els mestres per una altra, a la seu dels Serveis Educatius, es distribuiran en diferents grups de treball en els quals els participants podran reflexionar sobre les accions que realitzen al seu centre a partir de la realització de diferents dinàmiques de treball conjunt.
 
Al acabar, tots els grups es retrobaran de nou a l’exterior de l’edifici, des d’on es traslladaran conjuntament al Parc Teodor Gonzalez de Tortosa, a la vora del riu, on es farà un dinar conjunt amb postres compartits. A la tarda, després de dinar, novament tots els participants faran una acció conjunta que consistirà en una plantada d’arbres i plantes aromàtiques a l’entorn de la Via Verda al seu pas per Tortosa. Durant el recorregut, les escoles de Tortosa mostraran i explicaran breument a la resta d’escoles del territori alguns dels principals atractius de la ciutat, des de les vistes privilegiades del Pont Roig i el camí fins a l’espai on es preveu la plantada.
 
Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouran la jornada amb la realització d’una acció conjunta per part de tots els alumnes participants, que compta amb el suport i la col·laboració de l’ajuntament de Tortosa i que vol posar de relleu algun valor i l’entorn natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguen realitzar alguna acció de millora ambiental.