Estudiants de Tortosa s'impliquen al Gran Recapte per donar visibilitat la pobresa de ciutats i pobles petits

El Banc d'Aliments compta amb l'ajuda de 4.500 voluntaris a la demarcació de Tarragona i l'Ebre

Alguns alumnes de l'escola del Temple amb voluntaris adults recollint aliments en un supermercat de Tortosa.
Alguns alumnes de l'escola del Temple amb voluntaris adults recollint aliments en un supermercat de Tortosa. | ACN
Redacció
30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:46h
Els alumnes de l'escola del Temple de Tortosa s'han implicat com a voluntaris en la recollida d'aliments del Gran Recapte. La iniciativa va sorgir arran d'una campanya per sensibilitzar als nens i nenes en la campanya del Banc d'Aliments i detectar que no situaven estes problemàtiques en el seu entorn proper, és a dir, en ciutats i pobles petits. També els estudiants i famílies de l'institut Dertosa han recollir 2350 litres de llet en una campanya per sensibilitzar els més joves. La desena edició del Gran Recapte compta amb 4.500 voluntaris, 3.200 del Camp de Tarragona i 1.300 a les Terres de l'Ebre, que s'han repartit en gairebé 400 punts de recollida a la província.

Les dos novetats d'esta edició del Gran Recapte el fan "més sostenible". Per una banda, s'han substituït les bosses de plàstic per reutilitzables i, de l'altre, s'ha obert la plataforma www.granrecapteonline.com on es poden fer donacions d'aliments online. L'entitat ha recordat que els aliments preferents són l'oli, la llet i les conserves. 

El Banc dels Aliments va repartir durant el 2017 uns 2.700.000 quilos de menjar a la demarcació, 500.000 quilos a les Terres de l'Ebre.