Concentració conjunta dels sindicats d'ensenyament i salut a Tortosa

Una vuitantena participants, entre ells docents i professionals de la salut, demanen que es revertisquen les retallades que van assumir, un cop superada la crisi

La representant de CATAC, Cinta Sarroca, llegint el manifest davant d'alguns assistents amb pancartes, a la concentació de Tortosa.
La representant de CATAC, Cinta Sarroca, llegint el manifest davant d'alguns assistents amb pancartes, a la concentació de Tortosa. | ACN
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:54h
Una vuitantena de persones han participat a la concentració conjunta a Tortosa, este dijous a la tarda, dels sindicats d'ensenyament, salut i administració pública, CGT, USPEC, ASPEC i CATAC-IAC. Els docents i els treballadors de salut i de l'administració han reclamat que es revertisquen les retallades de sous i personal que van assumir durant la crisi. Els portaveus sindicats han defensat que, després de cinc anys de creixement econòmic, toca fer-ho notar al sector públic, amb el retorn de les pagues i objectius pendents, la reducció de ràtios a classe o les millores laborals dels professionals interins de la salut, entre d'altres.

Segons dades sindicals, un 16% dels docents de les Terres de l'Ebre han secundat la vaga, mentre que un 10% de metges i infermeres ho han fet a l'assistència primària i un 1,5 % als hospitals.

CATAC-IAC ha remarcat que a l'Hospital Verge de la Cinta fins a dos torns no han pogut sumar-se a la vaga perquè ja treballen amb serveis mínims i no els ha estat possible.