Amposta desencalla la construcció del nou pavelló poliesportiu

L'obra està pressupostada en prop de 2,6 milions d’euros

Solar on es construirà el nou pavelló poliesportiu.
Solar on es construirà el nou pavelló poliesportiu. | Cedida
Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:49h
El ple ordinari de novembre a l'Ajuntament d'Amposta, celebrat este dilluns al vespre, ha desencallat la construcció del nou pavelló poliesportiu, projectat des del 2010. El ple va donar llum verd, amb els vots favorables de tots els grups municipals, a la permuta d’uns terrenys amb la Generalitat de Catalunya.

«Quan es va construir el nou Institut de Tecnificació -en funcionament des del curs 2012/2013- el departament d'Ensenyament va ocupar uns terrenys on hi havia projectat part del pavelló amb una pista», explica l’alcalde, Adam Tomàs, «això ens obliga fer la permuta, cedir els terrenys a Ensenyament i que aquest ens cedisca els que necessitem nosaltres per construir el pavelló». «De fet, el departament haurà d’enderrocar una part de la pista que va construir i que ocupa estos terrenys», assenyala l’alcalde.

El ple també va aprovar, en este cas amb els vots en contra de la regidora no adscrita i el grup de CiU, l’abstenció de PSC i PxC i els vots a favor de l’equip de govern d’EA, una modificació de pressupost d’1,758 milions d’euros entre la qual hi figura una modificació de 600.000 euros destinada a la modificació del pavelló. «El vam traure a licitació el 2017 per 1,9 milions d’euros, tal i com el va deixar preparat l’antic equip de govern, però ja durant el concurs, el gremi de constructors ens va alertar que el projecte estava massa ajustat», recorda Tomàs, «tot i així vam decidir tirar-ho endavant». «Només es va presentar una empresa, que va guanyar, però en el moment de fer l’acta de replanteig i veure els problemes que hi havia amb els terrenys, esta empresa va decidir fer-se endarrere», explica l’alcalde.

«És llavors quan fem una revisió del projecte del 2010 i, amb l’anàlisi de les necessitats tècniques i econòmiques hem detectat que aquell projecte inicial s’ha de complementar amb prop de 600.000 euros perquè, per una banda, hi havia partides que no estaven completes i d’altres que estaven a la baixa». «Al ple vam portar a solució tot allò necessari per a la construcció d'este nou pavelló», diu Tomàs, «que esperem iniciar durant el primer trimestre del 2019».

L’obra està pressupostada en prop de 2,6 milions d’euros. La Generalitat fa una aportació d’1,3 milions d’euros i la resta, l’aporta l’Ajuntament. «Segurament hi haurà una baixa dels 2,6 milions d’euros, que rebaixarà també l’aportació de l’Ajuntament», assegura l'alcalde. 

El ple també va aprovar l’adjudicació a la Fundació Astres del contracte de serveis de neteja viària d’espais verds del Parc dels Xiribecs i el Camí de Sirga, reservat per a centres especials de treball per un import de 7.000 euros anuals durant 5 anys. «Esta adjudicació forma part de la voluntat de l’equip de govern d’incorporar la responsabilitat social a les licitacions», va argumentar l’alcalde, «i la llei de contractes ens permet fer una licitació tancada per a centres especials de treball sense ànim de lucre».

El ple de dilluns va debatre cinc mocions dels grups municipals, de les quals es van aprovar quatre. Van prosperar per unanimitat la moció del PSC-CP on s’instava al Departament de Salut a reconèixer l’atenció primària com el veritable eix públic de la salut, la de PxC per posar llums a un parc públic (amb l’abstenció de la regidora no adscrita i els vots favorables de la resta de regidors) i les del grup municipal EAAM per l’absolució dels presos polítics (amb l’abstenció de PxC, el vot en contra del PSC-CP i el vot favorable de la resta) i per la retirada del recurs d’inconstitucionalitat sobre l’impost català que grava el risc mediambiental dels elements tòxics de les centrals nuclears (per unanimitat).

Per altra banda, la moció de CiU per actualitzar els guals permanents es va rebutjar (amb els vots a favor de Ciscar i Pertegaz, l’abstenció del PSC i el vot en contra d’EA-AM) i la moció conjunta de tots els grups menys EA es va acabar retirant davant l’acord de consens entre els partits assistents al ple municipal.