Més participació i anàlisi a la 2a edició del «Femme in Arts»

Unes 400 persones van participar en el cicle que combat la violència masclista amb creativitat femenina

El grup Jansky durant la seua actuació al Femme in Arts.
El grup Jansky durant la seua actuació al Femme in Arts. | Cedida
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:50h
Amb els versos electrònics de Jansky va tancar este diumenge al migdia la segona edició de “Femme in Arts. Visibles a escena”, el certamen que proposa combatre la violència masclista des de la reflexió i la creació femenina.

Una edició que ha comptat amb un públic més participatiu que mai, que ha intervingut de manera molt activa als debats que s’han generat al voltant dels tres films programats: el documental ‘Todas las mujeres que Conozco’, de Xiana do Teixeiro; i les pel·lícules de ficció ‘Custodia Compartida’, de Xavier Legrand; i ‘Brava’, de Roser Aguilar. Tres pel·lícules que analitzen des de diferents punts de vista la xacra de la violència masclista posant també el focus en com afecta esta violència als fills i filles de les dones maltractades. Un debat social que s’ha vist complementat per les actuacions de Jansky i Pentina’t Lula.
 

Algunes de les participants del Foto: Cedida


Este diumenge, coincidint el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, es va dur a terme un recital poètic, "Poetry Slam", on van participar una vintena de dones de les Terres de l’Ebre. Dones, la majoria anònimes, que es van fer visibles recitant versos de marcat to feminista, molts d’ells de denúncia social esfereïdora posant nom i veu a diversos feminicides. “Estem molt contentes que les dones del territori se sentin seu Femme in Arts i que es pugui establir un diàleg entre totes”, afirma Anna Zaera, comissària del certamen.  L’altra novetat destacable d’enguany ha estat la incorporació d’una exposició de fotografies de la fotoperiodista Judith Prat. Amb el títol ‘Ellas’, són imatges que mostren la violència que pateixen les dones a Nigèria i la República Democràtica del Congo.

"Femme in Arts" ha estat coorganitzat per Lo Pati i les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d’Intervenció Especialitzada de Terres de l’Ebre que exerceix la Fundació Montsià, amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.