Caçat pel radar a Amposta quan transportava el cadàver de la seua dona

Arrenca el juí amb jurat popular per l'assassinat d'Esther Ortí | Presumptament, l'acusat va escanyar la dona a Vinaròs i després va conduir a gran velocitat, amb el cos de la víctima al maleter, fins a una caseta en Amposta i Els Eucaliptus, on dies enrera havia construït un envà on amagar el cadàver.

Redacció
20 de gener del 2014
Se’l coneix com l’emparedador de Vinaròs, per bé que en els seus cercles més propers sempre havia estat conegut com Pepe. José Juan García, el presumpte assassí de qui era la seua esposa Esther Ortí l’any 2011, serà jutjat a partir d'avui dilluns a l’Audiència de Castelló. En el judici, segons va publicar dissabte el diari Mediterráneo, serà presentada una prova obtinguda per un radar de la N-340, a Amposta. És el moment, segons en rotatiu, en què l’acusat conduïa a gran velocitat el vehicle de la víctima, el cos de la qual estava amagat al maleter, entre Amposta i Els Eucaliptus, on els pares d’ell hi tenen una casa. Allí havia construït dies enrere un doble envà per sepultar el cadàver.

José Juan va acabar amb la vida d'Esther la tarda del 15 de setembre del 2011, segons els investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. Presumptament, tal com explica el diari Mediterráneo, l’home va escanyar la seua esposa amb un cable en un magatzem de Vinaròs on s’havien citat. Després, com ell mateix va confessar a la Guàrdia Civil, va ficar el cos sense vida d’Esther dins d’una caixa gran i la va introduir al maleter del cotxe de la dona. Tot seguit, es va dirigir cap als Eucaliptus, on dies enrere, suposadament, havia construït un envà amb la intenció d'ocultar el cadàver. En arribar, va llançar el cos dins i després va lluir i pintar la paret. La seua intenció va ser fer creure als seus familiars que Esther havia desaparegut. Tres dies després va ser detingut.

José Juan, segons el Ministeri Fiscal, havia iniciat una relació sentimental extramatrimonial amb una noia, fet que hauria propiciat la decisió d'acabar amb la vida de la seva esposa. Ara s’enfronta a 20 anys de presó per assassinat.