Castor

El govern espanyol es desentén del desmantellament del gasoducte del Castor i la indemnització dels expropiats

El secretari d'Energia assegura en comissió al Senat que no es farà res fins que no es decideixi "el futur" de magatzem de gas

per Redacció , Madrid, 22 de novembre de 2018 a les 17:50 |
La plataforma marina del magatzem de gas Castor, davant la costa de l'Ebre. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol considera que no és responsable del gasoducte del Castor i es desentén del seu desmantellament i d'indemnitzar els propietaris dels terrenys per les expropiacions de servitud forçosa. El secretari d'Energia, José Domínguez Abascal, ha respost així el senador d'ERC, Miquel Aubà, en la comissió de Transició Ecològica. Domínguez Abascal ha assenyalat que la sentència del contenciós administratiu de Castelló i del recurs posterior al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, exonera d'administració general de l'Estat de qualsevol responsabilitat, ja que no ha estat part del procediment judicial on s'ha acabat anul·lant la llicència urbanística de les instal·lacions de Vinaròs.

El secretari d'Energia ha assegurat que no es farà res amb el gasoducte, que connecta la planta terrestre del Castor i la xarxa general de gas, fins que no es decideixi el "futur" del magatzem. Este gasoducte va ser declarat il·legal, primer per l'Audiència Nacional, i més tard pel Tribunal Suprem, perquè es va fer sense la declaració d'impacte ambiental corresponent. El secretari d'Energia, José Domínguez Abascal, s'ha aferrat al fet que no existeix "cap pronunciament administratiu ni judicial" que obligue l'estat espanyol a assumir el desmantellament de la planta terrestre i el gasoducte del Castor, ni a indemnitzar els propietaris que es van veure afectats per les expropiacions. 


Domínguez Abascal ha assegurat que el gasoducte forma part de la xarxa bàsica del sistema gasista, i que "en el moment actual", mentre no es decidix el futur del magatzem, la sentència del Suprem no els obliga a desmantellar-lo i indemnitzar els danys que haja pogut causar la instal·lació. El secretari d'Energia ha recordat que es troba en fase de concurs públic la redacció dels informes que farà servir el govern per resoldre el futur del Castor. "Aquests estudis són necessaris per identificar les diferents alternatives i riscos que comporten, mediambientals i de tot tipus", ha apuntat. 
 

 

Participació