Quatre detinguts al Baix Ebre per robatori de garrofes en finques

Dos dels detinguts van reaccionar violentament contra el propietari de la finca quan aquest els va sorprendre mentre li sostreien les garrofes | El propietari d'una almàssera també ha estat investigat per comprar garrofes amb clars indicadors d'haver estat sostretes

Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra. | Mossos d'Esquadra
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:46h
Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 13 de novembre, dos homes, de 26 i 50 anys respectivament, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus (Baix Camp), com a presumptes autors d'un robatori amb violència.
 
Els fets van succeir el passat dia 13 de novembre quan el propietari d'una finca de la localitat del Perelló va sorprendre als dos individus mentre estaven sostraient garrofes del seu terreny.
 
Mentre el propietari els recriminava l'acció i avisava els Mossos, els dos homes van intentar fugir emportant-se els sacs de garrofes que havien recollit.
 
En la seva fugida un dels lladres va empènyer al denunciant, un home d'avançada edat, i el va fer caure al terra, cosa que li va produir diverses lesions de caràcter lleu.
 
Seguidament, van arribar al lloc agents dels vigilants municipals del Perelló i dels Mossos d'Esquadra, que van poder detenir els dos homes per un robatori amb violència.
 
Els dos detinguts, que  tenien antecedents policials per altres fets delictius de la mateixa tipologia, van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Tortosa el passat 14 de novembre. Es dóna la circumstància que un dels detinguts es trobava investigat en una altra causa judicial per la qual es va decretar el seu ingrés a presó, mentre que el segon detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.

Dos detinguts més a l'Aldea
 
D'altra banda, el mateix 13 de novembre els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes més, de 26 i 49 anys, de nacionalitat espanyola i veïns d'Amposta, com a presumptes autors d'un delicte de furt.
 
En este cas, l'actuació es va iniciar quan agents de la Policia Local de l'Aldea van localitzar dos homes que estaven recollint il·legalment garrofes en una finca del municipi.

Immediatament, una dotació de Mossos d'Esquadra es va desplaçar al lloc i va comprovar que els dos homes no disposaven de cap permís per recollir i emportar-se les garrofes.
 
Davant la sospita que estes dues persones realitzaven esta activitat delictiva de manera habitual, els agents van iniciar una sèrie d'indagacions a les almàsseres de la zona.
 
En una de les almàsseres els policies van poder comprovar des del dia 1 de setembre constaven 57 registres de compra de garrofes a les mateixes persones amb un pes total de gairebé 14 tones, sense que els implicats poguessen justificar la seva procedència lícita.
 
Davant d'este fet, el propietari de l'almàssera ha estat investigat per un presumpte delicte de receptació.
 
Els dos detinguts van quedar en llibertat un cop van declarar en seu policial amb l'obligació de personar-se davant el jutjat competent quan sigui requerits.