​Antifrau informa la URV d'irregularitats en la relació laboral amb l'exgerent

L'oficina li dona un mes per donar respostes

Redacció
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:17h
Edifici del Rectorat de la URV
Edifici del Rectorat de la URV | URV
L'Oficina Antifrau ha emès un informe a la Universitat Rovira i Virgili (URV) sobre la investigació que va iniciar el 2016, amb suposades "mancances i irregularitats" en la relació laboral amb de la Universitat i l'anterior responsable de la gerència. Antifrau li dona un termini de 30 dies a la direcció de la URV per donar respostes sobre la conversió del contracte d'alta direcció, càrrec eventual, que tenia l'exgerent a contracte laboral indefinit del règim comú, que es va signar el 25 de juliol de 2014. Com ha explicat la rectora María José Figueras, l'actual equip de direcció que encapçala va acomiadar el gerent el juny passat "per manca de confiança". Ell ho va denunciar i se li va acabar pagant una indemnització per recomanació dels advocats. També al setembre es va iniciar una auditoria interna per conèixer la situació en què es troba la URV.

L'Oficina Antifrau de Catalunya va enviar, el 13 de novembre passat, un informe a la URV sobre la investigació iniciada arran d'una denúncia per presumptes irregularitats en la relació laboral de l'exgerent amb la Universitat, augments de sou, o el nomenament de dos càrrecs de confiança. Com ha informat la rectora, María José Figueras, l'equip de direcció ha demanat al Gabinet Jurídic i al departament de Recursos Humans, entre altres, que "apleguin la informació que permeti donar resposta" a les investigacions d'Antifrau i també a l'equip directiu, que dirigix la URV des de la primavera d'enguany.

Antifrau investiga el canvi de contracte de l'exgerent, que va passar de ser d'alta direcció a indefinit, amb l'aprovació per part del Consell Social, a proposta de l'anterior rector i sense concurs públic. El 30 de juny d'enguany, l'actual equip de direcció de la URV va acomiadar el responsable de gerència per "falta de confiança" però el cas va arribar al jutjat social 3 de Tarragona i la Universitat va haver d'indemnitzar l'exgerent.

Figueras ha defensat que el càrrec de gerent s'ha de proveir a través de la figura de personal eventual, "la contractació més escaient" perquè es tracta de càrrecs de confiança i per evitar indemnitzacions quan acaba la relació laboral amb la Universitat, taL com fan la majoria d'universitats públiques catalanes.