Unió de Pagesos demana un ajut d’Estat per les pèrdues de fins el 40% dels cítrics a causa del temporal

Alcanar i Ulldecona van ser dos de les poblacions més afectades pels forts aiguats

Camp de cítrics a la zona de Mianes, a Tortosa, deteriorat a causa del temporal.
Camp de cítrics a la zona de Mianes, a Tortosa, deteriorat a causa del temporal. | ACN
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:48h
Unió de Pagesos (UP) s’ha reunit este dijous amb el director general de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Oriol Anson, per traslladar-li la necessitat que els productors de cítrics de les Terres de l'Ebre puguen acollir-se a un ajut d'Estat per tal de reparar els elevats danys que va causar la pluja. El sindicat calcula que els danys han afectat a més del 30% del conjunt de la collita, mentre que a Ulldecona i Alcanar la producció afectada pot ser de més del 40%. Des d'UP es remarca que van resultar malmeses les parts més productives dels arbres.

Segons UP, els danys com a conseqüència de la llevantada, amb un volum de precipitació de fins a 300 litres per metre quadrat entre dues i tres hores seguides, també van afectar infraestructures, van provocar corriments de terres, camins malmesos i arrencades de plantacions d'arbres joves. El sindicat apunta que les explotacions de cítrics van patir danys importants en els marges, instal·lacions de reg i pèrdua de terra.

Unió de Pagesos ja es va reunir el 6 de novembre amb el delegat d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, la directora de l'oficina del Departament a Amposta i el regidor d'Agricultura de l'Ajuntament d'Alcanar per plantejar la situació dels danys després dels aiguats. El sindicat va demanar recursos a l'administració, després de la llevantada del 19 d'octubre, perquè els municipis poguessen arreglar els camins i la pagesia pogués entrar als camps del Montsià i collir les clementines, i seguir collint l'oliva, que tot just havia començat la campanya.