12 pobles petits del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ja tenen caixer automàtic

La Diputació de Tarragona i Caixabank calculen que estos caixers han permès l'estalvi de més de 170.000 quilòmetres als usuaris

Representants de la Diputació de Tarragona i Caixabank.
Representants de la Diputació de Tarragona i Caixabank. | Cedida
Redacció
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:20h
Els habitants de Godall, Paüls, La Torre de l'Espanyol i Vinebre que siguen usuaris "La Caixa" no hauran de desplaçar-se per a realitzar les seues gestions financeres. La Diputació de Tarragona i CaixaBank han completat la instal·lació de caixers automàtics en dotze pobles petits de la demarcació perquè els veïns puguen fer els tràmits tributaris amb BASE, l'organisme autònom de la Diputació, i les gestions financeres sense haver de desplaçar-se a altres municipis.

Es calcula que la instal·lació dels caixers ha permès l'estalvi de més de 172.000 quilòmetres, ja que els ciutadans no s'han hagut de desplaçar a municipis propers per fer les gestions, com feien abans. Els caixers estan operatius a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Godall, La Torre de l'Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre. El de Garcia entrarà en funcionament aviat.

Els caixers d'última generació Punt Groc s'han instal·lat a espais municipals o a altres indrets d'ús públic. Des que van entrar en funcionament els primers caixers al mes d'abril fins al setembre, s'hi han fet unes 27.000 operacions, la meitat de les quals han estat reintegraments d'efectiu. A més, des dels dispositius de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics poden fer altres gestions amb tota facilitat, com per exemple, treure diners, realitzar transferències o pagar els seus tributs.

Este projecte s'emmarca dins de la decisió de CaixaBank de no abandonar poblacions i aconseguir que la població dispose de l'accés més gran possible a serveis financers. Segons el Banc Mundial, la inclusió financera és un factor clau per a reduir la pobresa i promoure la prosperitat compartida. Així mateix, CaixaBank l'ha convertit en una de les seues prioritats estratègiques i l'ha inclòs com una línia clau del seu Pla de Banca Socialment Responsable. L'acord signat entre la Diputació, Caixabank i els alcaldes dels pobles apuntaven que l'ens de la demarcació i els consistoris assumissin a parts iguals el cost de cada caixer. Per la seua part, CaixaBank ha aportat la tecnologia i es fa càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius. Els municipis han facilitat l'espai físic i vetllaran pel seu bon ús.