Torra es reuneix amb alcaldes de les Terres de l'Ebre per l'1-O

El president fa una crida a la unitat i reafirma el seu "compromís" amb la república en la inauguració del Centre Fluvial de Deltebre

El president de la Generalitat, Quim Torra, rebut per dues xiquetes en la seua arribada al Centre Fluvial del Delta i amb pancartes al fons de protesta.
El president de la Generalitat, Quim Torra, rebut per dues xiquetes en la seua arribada al Centre Fluvial del Delta i amb pancartes al fons de protesta. | ACN / Mar Rovira
Redacció
12 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:20h
El president de la Generalitat, Quim Torra, va reunir-se este diumenge amb sis alcaldes de les Terres de l'Ebre, que estan investigats per l'1-O o que són batlles de municipis on hi va haver "violència policial". En concret, el cap de l'executiu es va trobar amb Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita; amb Lluís Soler, de Deltebre; amb Paco Gas, de Roquetes; amb Adam Tomàs, d'Amposta, i amb l'exalcalde de Tortosa Ferran Bel. "Teniu tot el nostre suport", ha escrit Torra en una piulada a Twitter. La trobada es va produir este diumenge a l'ajuntament de Deltebre, poc abans que Torra inaugurés el centre fluvial del Delta en este municipi.

Precisament en el discurs que va oferir durant la inauguració del Centre Fluvial, Quim Torra, va reafirmar el seu compromís i el del Govern en la implementació de la república. Torra va reivindicar el llegat de l'1 d'octubre i va fer una crida a la unitat. En la seua arribada, el president va ser rebut entre aplaudiments i amb una sonora escridassada i xiulada per part d'un grup de persones que l'esperaven a les portes del nou equipament. Els manifestants li van demanar que faça efectiva la república.

"El primer d'Octubre és probablement el millor que hem fet en els últims anys, perquè ho vam fer junts i junts és l'única manera que aquest país té per enfrontar el que vindrà", ha afirmat el president de la Generalitat. Durant el discurs d'inauguració del Centre Fluvial de Delta, Torra es va comprometre a treballar per implementar la república catalana i va demanar unitat. "És el meu compromís i el del govern de la nació. Tingueu la certesa i la confiança, com jo la tinc amb vosaltres, que serem allà i ho farem", va asseverar. En este sentit, va reiterar que "no hi ha marxa enrere" i que arribarà "el moment que haurem de saltar tots plegats".

El presidentva ser rebut amb una sonora xiulada en la seua entrada al nou equipament. Desenes de manifestants l'esperaven a l'entrada del recinte per exigir-li que implemente la república amb pancartes amb lemes com "Estàs capacitat?", "Prou mentides" i "Volem la república, aprèn-ne". Amb tot, Torra també ha rebut l'escalf dels veïns del municipi.

El Centre Fluvial de Delta, el nou dinamitzador de Deltebre

Segons l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el Centre Fluvial de Delta pretén dinamitzar l'entorn del pont Lo Passador i obrir el municipi al riu Ebre. "És un projecte simbòlic i potent", ha assegurat Soler sobre este equipament que té uns mil metres quadrats i que ha suposat una inversió d'uns 450.000 euros. Soler ha aprofitat l'ocasió per demanar al president Torra que la regressió del Delta estiga en l'agenda institucional del govern català, tal com ja va li va sol·licitar a la subdelegada de l'executiu espanyol, Teresa Cunillera, este setmana durant la seua visita a les Terres de l'Ebre.

El batlleva explicar que el futur Parc Fluvial del Delta -un espai obert, amb la barcassa com a protagonista- esdevindrà un centre d'activitat municipal al costat del riu Ebre. L'actuació d'esta segona fase es preveu que estiga enllestida abans del final del segon trimestre del 2019. A partir d'ara les entitats locals de la Companyia Delta Teatre i la Societat Musical Espiga d'Or podran utilitzar les noves instal·lacions.