​El Banc dels Aliments de Tarragona necessita 3.600 voluntaris per al Gran Recapte

Quan falten menys de tres setmanes per la campanya solidària, a la demarcació s'hi han inscrit només 900 persones

El Gran Recapte necessita voluntaris a la demarcació
El Gran Recapte necessita voluntaris a la demarcació | Martí Albesa
Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:48h
Quan falten menys tres setmanes per al Gran Recapte, el Banc dels Aliments de Tarragona alerta que encara fan falta uns 3.600 voluntaris per garantir la campanya solidària, per a la qual fins ara només s'hi han inscrit unes 900 persones. Tarragona és la demarcació que compta amb el percentatge més baix de voluntaris registrats fins ara, un 20%, i per això fan una crida a la participació. El 2017, el Banc dels Aliments va repartir a les comarques tarragonines més de 2.750.000 quilos a 25.356 beneficiaris. L'esdeveniment, que arriba a la desena edició, se celebrarà el 30 de novembre i l'1 de desembre en més de 350 mercats i supermercats. El Gran Recapte recull aliments bàsics, com conserves, oli o llet, per fer-los arribar a la població més necessitada.

A banda de la solidaritat de la gent, que fa una compra pensant en el Gran Recapte, els supermercats també hi col·laboren amb donacions que suposen el 3% dels aliments donats.

Els quilos de menjar que va repartir el Banc dels Aliments a Tarragona el 2017 van traduir-se en 109 quilos per persona i any. Segons Òscar Olagaray, responsable de comunicació de la campanya, això correspon només al 25% de la necessitat, ja que "un adult necessita uns 400 quilos d'aliments a l'any per tenir una dieta equilibrada".

El president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila, ha apuntat que cal integrar plenament a la societat a les persones en risc d'exclusió i que si s'aconseguix cobrir l'alimentació d'una família, esta pot invertir els recursos en activitats culturals i de lleure. "Aquestes famílies només se'n sortiran quan siguem capaços d'incorporar-les plenament a la societat", ha defensat.

Els voluntaris que vulguen sumar-se com a part activa a la campanya poden apuntar-se a través de web www.granrecapte.com o trucant al 977757444. La seua tasca se centra a atendre el punt de recollida i gestionar les donacions dels ciutadans. Els inscrits poden seleccionar el punt i el torn que vulguen cobrir.