Movem localitza més de 600 barreres arquitectòniques a Tortosa

El grup de l'oposició exigix un pla de xoc per facilitar la mobilitat pels carrers de la ciutat

Movem Tortosa ha realitzat fins a tres auditories durant este mandat, analitzant l'estat de la ciutat.
Movem Tortosa ha realitzat fins a tres auditories durant este mandat, analitzant l'estat de la ciutat. | Cedida
Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:57h
Movem Tortosa ha detectat en una auditoria més de 600 barreres arquitectòniques distribuïdes per la ciutat. El primer grup de l'oposició denuncia la dixadesa de la via pública per part del govern de Meritxell Roigé i ERC, i reclama un pla per a eliminar-les.

Este dijous, el portaveu de la formació progressista, Jordi Jordan, ha comparegut amb regidors del grup municipal per donar a conèixer els resultats de l'auditoria en la qual han estat treballant en els darrers mesos, on s'ha fet un anàlisi exhaustiu de les barreres arquitectòniques existents a la via pública.

Així, des de la formació han detallat fins a 620 punts repartits pels carrers dels diferents barris de la capital del Baix Ebre. Les han dividit en diferents grups: els fanals i senyals situats al mig de les voreres; les voreres que no estan adaptades amb rampes, tal com preveu la normativa; les voreres i pavimentacions en mal estat; i els edificis i escales públiques sense ascensors ni alternatives per accedir en diferents equipaments o zones de la ciutat.

"Els exemples de l'estat de les voreres de la zona de Vora Parc, les del carrer Cervantes, la plaça Alfonso XII i les del carrer Amposta, a Ferreries, són autèntiques demostracions de com de malament està la via pública de Tortosa", ha comentat Jordan. En este sentit, ha remarcat que "cal treballar per construir una ciutat amable", remarcant que "ha d'estar adaptada per a les persones amb cadira de rodes, cotxets per als xiquets o carrets de compra, a més de la gent gran, que té dificultats per caminar".

Des de Movem Tortosa, han incidit que "en els dotze anys de gestió no poden tirar més pilotes fora", referint-se al govern actual de Tortosa. El primer grup de l'oposició ha anunciat que entregarà els resultats de l'auditoria al govern, per si en volen fer ús i aplicar les mesures necessàries. Finalment, Jordi Jordan, ha recordat que en este mandat la formació ha realitzat tres auditories per analitzar l'estat de la ciutat i proposar millores. Han documentat aspectes com l'enllumenat de la ciutat, la distribució de les papereres, i la de les barreres arquitectòniques.