L'Ajuntament de la Ràpita contracta 3 joves en pràctiques a través del programa de Garantia Juvenil

Ho farà a través d'una subvenció de 33.000 euros en el marc del programa europeu d'ajut a la incorporació al mercat laboral dels joves

Façana de l'Ajuntament de la Ràpita.
Façana de l'Ajuntament de la Ràpita. | Cedida
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:41h
L’Ajuntament de la Ràpita ha contractat tres joves en pràctiques per treballar durant sis mesos a jornada completa com a administratius tècnics de suport a les àrees de Cultura, Urbanisme i Joventut, respectivament.

Estes contractacions formen part del programa de Garantia Juvenil i estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançades pel Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa sobre Ocupació Juvenil. Concretament, l’Ajuntament ha aconseguit 33.000 euros de subvenció per procedir a la contractació dels tres joves, que es van incorporar el passat 31 d’octubre com a administratius a la biblioteca Sebastià Juan Arbó, als serveis tècnics d’Urbanisme i a Joventut, respectivament.

Les persones que poden acollir-se a este programa han de reunir una sèrie de requisits, com ara tenir entre 16 i 30 anys, estar inscrita al sistema de garantia Juvenil, no estar ocupada però estar inscrita com a demandants d'ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i acreditar la possessió d'un títol universitari, de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com equivalents, o d'un certificat de professionalitat que habilite per a l'exercici professional.

Els programes de garantia juvenil són una estratègia europea que tenen l'objectiu de facilitar l'accés als joves al mercat de treball, i d'esta manera, lluitar contra l'atur juvenil. I és que malgrat els elevats percentatges de joves que han finalitzat els seus estudis o disposen d'experiència laboral suficient per accedir al mercat de treball, molts joves continuen estan en situació d’atur. Estos 6 mesos de pràctiques els aporten noves aptituds i competències, en milloren l’ocupabilitat i n’afavoreixen la incorporació al mercat laboral d’una forma estable i duradora en el temps.

La Garantia Juvenil ofereix enguany a Catalunya gairebé 1.400 contractes, corresponents a places ofertes per part d'Ajuntaments, Consells Comarcals i Entitats Sense Ànim de Lucre.