L'ampostí Antoni Espanya, nou cap provincial de Costes a Tarragona

El biòleg, que va ser director territorial del Departament d'Agricultura, vol tancar un acord amb els agents del territori per fer front als problemes de la costa del Delta

Espanya ha mantingut este dimecres una reunió de treball amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté.
Espanya ha mantingut este dimecres una reunió de treball amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté. | Cedida
Redacció
07 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:48h
L'ampostí Antoni Espanya ha estat nomenat nou cap provincial de Costes a Tarragona del Ministeri per a la Transició Ecològica. Biòleg de formació i exregidor socialista de l'Ajuntament d'Amposta, de 2004 a 2011 va ser director territorial del Departament d'Agricultura. Espanya ha manifestat el seu compromís per intentar assolir un acord amb el "màxim consens" dels agents del territori per "donar resposta" als problemes que patix el litoral del delta de l'Ebre, molt castigat per la regressió i la subsidència, fruit de la manca d'aportacions de sediments fluvials i amb l'amenaça cada cop més pròxima de l'increment del nivell del mar pel canvi climàtic.

"Intentaré arribar al màxim consens, que no serà absolut, amb totes les entitats afectades i que això tinga traducció en pròxims pressupostos de l'Estat. Espero que el poc o molt que puga estar en el càrrec que, com a mínim, es note en este àmbit territorial que s'ha plantejat un pla a mitjà termini per donar-hi resposta", ha declarat el nou cap de Costes, que va prendre possessió del càrrec dilluns i este dimecres al matí ha mantingut una reunió de treball amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté.

Funcionari del grup A de la Generalitat des de 1988, coneix profundament el delta de l'Ebre, on fins l'any 2003 va ser responsable d'ús públic del parc natural. Durant els últims anys s'ha encarregat de dirigir la Reserva de Caça de l'Encanyissada i Zones de Caça Controlada de l'illa de Buda, la badia del Fangar i el Garxal al mateix departament. 

Segons ha avançat, la seua voluntat és poder atendre de forma més "personalitzada" els assumptes relatius a les Terres de l'Ebre. "Vull establir dos dies de la setmana la gestió des del territori perquè la gent no s'haja de desplaçar a Tarragona i facilitar, així, la interlocució del Ministeri amb els municipis de les Terres de l'Ebre", ha tancat. Espanya substituix en el càrrec a Alfonso Forns.