La Generalitat concedeix una subvenció per millorar el Camí de Sirga

L'ajuda de 207.571 euros servirà per millorar i rehabilitar el GR-99

El GR-99, paral·lel al riu Ebre.
El GR-99, paral·lel al riu Ebre. | Cedida
Redacció
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:56h
La Generalitat de Catalunya ha concedit a través de la Direcció General de Turisme una subvenció de 207.571 euros al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per desenvolupar el projecte "Ribera d'Ebre: Camí de Sirga, Camí de Riu". Una acció al voltant del GR-99 i el riu Ebre al seu pas per la comarca.

L'objectiu del Consell Comarcal és convertir els tres trams riberencs del camí GR-99 en un camí accessible que uneixi la Ribera d'Ebre de nord a sud, tot posicionant el territori com a referent en el senderisme i cicloturisme.

La subvenció servirà per desenvolupar el 50% del projecte, que té un pressupost total establert de 415.143 euros.

Millores en el GR-99

El projecte té previst senyalitzar diversos punts del GR i les subrutes d'este. Per altra banda, també es millorarà l'accessibilitat en diversos punts del camí i es promocionarà la ruta amb un mapping que explique els atractius turístics i paisatgístics de la Ribera d'Ebre.

El GR-99 és un sender de llarg recorregut que neix a Fontibre, a Cantàbria, i recorre tot el riu Ebre fina a la seua desembocadura. Un total de 1.280 quilòmetres de recorregut, que connecten fins a sis comunitats autònomes.