equipaments

El president Torra inaugurarà este diumenge el Centre Fluvial del Delta

El nou equipament de Deltebre està ubicat als baixos del pont Lo Passador

per Redacció, Deltebre, 5 de novembre de 2018 a les 19:58 |
El Centre Fluvial del Delta està ubicat als baixos del pont Lo Passador, a Deltebre. | Cedida
Deltebre estrenarà este diumenge un nou equipament, ubicat als baixos del pont Lo Passador, i ho farà amb la visita i corresponent inauguració per part del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. El Centre Fluvial del Delta és un espai de projecció turística de 1.000m2, que albergarà funcions transitòries d’auditori plenament equipat i condicionat acústicament, de manera que a banda de poder efectuar fires temàtiques, també donarà cabuda a actuacions de teatre, concerts i conferències, entre d’altres.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el Centre Fluvial del Delta permetrà posar en valor una zona estratègica del municipi i obrir el municipi al riu Ebre”. L’alcalde ha explicat que esta és la primera fase del Parc Fluvial del Delta, el qual es realitzarà durant el primer semestre de 2019 i que estarà configurat, entre d’altres coses, per un espai lliure amb la barcassa del transbordador, restaurada, com a escenari d’un amfiteatre i d’un embarcador fluvial.


El Centre Fluvial del Delta disposarà d’un aforament variable depenent de l’activitat a realitzar. Així, si bé, per exemple, en el cas d’una obra de teatre s’hi podran ubicar 350 persones assegudes, en el cas d’un concert el seu aforament s’amplia a 700 persones. Per a l’alcalde, “el Centre Fluvial ha de ser el punt de confluència de totes aquelles activitats que ajuden a projectar el turisme actiu, cultural i gastronòmic”. Així doncs, la inauguració del Centre Fluvial del Delta serà diumenge 11 de novembre a partir de les 12 hores i comptarà amb un sainet de la Companyia Delta Teatre i l’actuació de la Societat Musical Espiga d’Or.

Durant el cap de setmana el president de la Generalitat també farà una visita institucional a Santa Bàrbara i en diverses poblacions de la Ribera d'Ebre. 

 

Participació