Ajudes econòmiques

El Consell de Ministres declara 27 municipis ebrencs com a zona afectada pels temporals

El govern espanyol habilita mesures d'ajuda per fer front als danys causats pels aiguats en infraestructures, equipaments i instal·lacions

per Redacció, Terres de l'Ebre, 2 de novembre de 2018 a les 17:24 |
Un vehicle encastat en el garatge d'una propietat de la urbanització Serramar, d'Alcanar Platja, com a conseqüència de la llevantada. | ACN/ Anna Ferràs
El Consell de Ministres ha inclòs 27 municipis de les Terres de l'Ebre en la delimitació de la zona afectada greument pel temporal els passats dies 18 i 19 d'octubre. Els municipis ebrencs afectats són els únics de la província de Tarragona, i s'han reconegut juntament amb altres zones de Castelló, València i Terol. A partir de la delimitació, el govern espanyol ha aprovat els ajuts per pal·liar els danys en habitacles, establiments industrials, mercantils, agraris, marítims, pesquers, turístics i altres serveis.

Els municipis afectats són, concretament, Alcanar, l'Aldea, Aldover, Alfara de Carles, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Amposta, Batea, Benifallet, Bot, Deltebre, Freginals, Godall, La Galera, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Paüls, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Tivenys, Tortosa, Ulldecona i Vinebre.


Estes mesures, adoptades en compliment de l'article 24 de la llei 17/2015 del Sistema Nacional de Protecció Civil, també inclouen danys a persones físiques o jurídiques que hagen realitzat prestacions personals o de béns, i règim d'ajuts a corporacions locals, danys en infraestructures municipals i xarxa viària, actuacions de restauració ambiental, en el domini públic marítim terrestre i la resta d'infraestructures públiques. També s'adoptaran mesures laborals i de Seguretat Social.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat la seua satisfacció per l'acord del Consell de Ministres i ha reiterat als ajuntaments la disponibilitat de l'organisme per gestionar esta "situació excepcional". La subdelegació va transmetre al govern espanyol la valoració dels danys que van patir les infraestructures, equipaments i instal·lacions dels municipis ebrencs.

 

Participació