Els ciutadans d'Amposta podran triar en què inverteixen 150.000 euros dels pressupostos

El procés participatiu s'obrirà des del pròxim 5 de novembre i fins el pròxim 9 de desembre, a través d'Internet i presencialment als baixos de l'Ajuntament

façana de l'Ajuntament d'Amposta
façana de l'Ajuntament d'Amposta | Cedida
Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:54h
Els veïns d'Amposta majors de setze anys podran escollir, entre deu propostes seleccionades, la inversió de 150.000 euros dels pressupostos del pròxim 2019.

El procés participatiu, dissenyat per l'empresa Microveus, s'iniciarà este pròxim 5 de nomembre i s'allargarà fins al 9 de desembre. Els projectes preseleccionats que se sotmeten a votació són la rehabilitació de la façana fluvial, la revalorització de la serra del Montsià, la continuïtat al passeig del canal, zones verdes, la creació d'una àrea d'autocaravanes, una àrea de pícnic, una xarxa de carril bici, reubicar l'antiga font de la plaça del Mercat, ampliar els usos de l'aparcament de les antigues piscines i adequar l'àrea de la Carrova.

Els projectes escollits s'han seleccionat per una comissió de tècnics municipal d'un total de 31 propostes prioritzades que van sorgir de tres jornades de debat. Els ciutadans que poden participar en el procés –inclosos els que compleixen setze anys enguany i els que han estat empadronats a la ciutat els últims cinc anys- tindran l'opció de votar quatre d'aquests projectes per Internet, a la web tufas.amposta.cat, o de forma presencial al punt de votació que s'habilitarà de nou del matí a tres de la tarda els dies laborables als baixo de l'Ajuntament. 

"Som conscients que el principal repte és la participació en este tipus de processos, per això aproparem la votació a la gent", ha declarat l'alcalde, Adam Tomàs, que preveu reunions informatives en diferents sectors de la ciutat i, si és necessari, obrir més punts de votació. El procés s'obre a la ciutadania de forma biennal –un any d'elecció i un d'execució-.