Municipal

La CUP Tortosa torna a presentar una moció perquè es retire un monòlit franquista dedicat a la guàrdia civil

Els anticapitalistes retreuen a l'equip de govern que no hagen complert el compromís d'elaborar un catàleg de la simbologia franquista de la ciutat

per Redacció, Tortosa, 30 d'octubre de 2018 a les 18:35 |
El monument franquista de Tortosa, un dels pertanyents a la simbologia franquista que l'equip de govern havia d'incloure al catàleg. | ACN
La CUP de Tortosa tornarà a presentar al pròxim ple la moció reclamant la retirada del monòlit franquista dedicat a la guàrdia civil del parc Teodor Gonzàlez. Els anticapitalistes retreuen al govern municipal del PDeCAT i ERC no haver complert el compromís adquirit al ple de maig de 2017, quan van assumir elaborar un catàleg de la simbologia franquista a la ciutat i retirar este monòlit i la resta de símbols feixistes de la ciutat.

La CUP considera que la destitució del primer tinent d'alcalde Josep Felip Monclús com a portaveu del grup republicà pot suposar una "oportunitat" perquè ERC fase un canvi de la seua política i aposte de forma clara per treure estos símbols de la ciutat. Volen que la retirada es fase efectiva abans que acabe el mes de gener de 2019.


En la moció, la CUP recorda el paper de la guàrdia civil al país durant el mes d'octubre de 2017. "Només per això, ja sobren els motius per procedir a la seua retirada de l'espai públic", apunten en un comunicat. Primerament, però, reiteren la necessitat de fer pedagogia i sensibilitzar per la memòria històrica dels governs democràtics del municipi, atès que es tracta d'un "monument d'exaltació dels valors del Movimiento", amb inscripcions explícites sobre els "principios" i a la "cruzada española" que estes institucions i cossos policials haurien contribuït a perpetuar, segons els cupaires.

 

Participació