Carles Guerra exposarà «Treballs» un conjunt d’obres dels anys 90

L’artista ampostí cedeix a Lo Pati les darreres obres que va produir per exposar

L'actual director de la Fundació Tàpies, Carles Guerra, exposarà la seua obra
L'actual director de la Fundació Tàpies, Carles Guerra, exposarà la seua obra | Cedida
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:53h
L’artista Carles Guerra exposarà a Lo Pati una sèrie d’instal·lacions dels anys 90, pertanyents a la seua etapa d’artista plàstic. “Mai he deixat de pensar que sóc artista”, afirma Guerra, tot precisant que ser artista no només vol dir pintar o fer escultura. Guerra ha treballat amb l’art des de la docència a la gestió cultural, ara al capdavant de la Fundació Tàpies o anteriorment al Macba o a la Virreina.

L’artista ha reconegut que exposar a Lo Pati li ha representat un “dilema gros” i li continua provocant un cert “vertigen”, però li ha servit per fer autoanàlisi personal i recuperar un moment clau de la seua trajectòria vital i artística. L’obra que exposarà es titula “Treballs”, on l’ampostí recuperarà bona part de les obres que a principis dels anys 90 va produir a la fusteria del seu pare, a Amposta.

Una sèrie d’obres i instal·lacions que aspiren a substituir la pintura creant obra artística a través de maneres de fer més pròpies d’un ofici. “Ara poden semblar obres descarregades de la potència que els atorgava quan els vaig produir. Són simplement materials despullats dels valors afegits que havien pogut tenir en una altra època. El valor d’un objecte artístic sempre depèn de nosaltres”, argumenta l’artista.  Unes obres que ara han estat cedides al fons d’art de Lo Pati.

“En aquests moments Carles Guerra potser és més conegut fora de les Terres de l’Ebre que aquí, i per estar al capdavant d’un equipament cultural de primer ordre com la Fundació Tàpies, per això ens ha semblat interessat projectar el seu perfil més d’artista plàstic i fer-ho des d’un centre art, que ell, en certa manera també va contribuir a crear”, ha assenyalat per la directora de Lo Pati, Aida Boix.

L’exposició “Treballs” de Carles Guerra es podrà veure del 17 de novembre al 20 de gener del 2019 al centre d’art Lo Pati d’Amposta.