Monclús reconeix que va avisar la policia però reitera la seua posició respecte al monument

Les declaracions parteixen d’una acusació de la CUP Tortosa on es demanava la dimissió del primer tinent d’alcalde

Josep Felip Monclús (ERC) primer tinent d'alcalde de Tortosa. Foto d'arxiu.
Josep Felip Monclús (ERC) primer tinent d'alcalde de Tortosa. Foto d'arxiu. | ACN / A. Ferràs
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:04h
El portaveu d'ERC Tortosa, Josep Felip Monclús, ha afirmat en un comunicat que "tant quan el seu partit ha estat a l'oposició com a l'equip de govern, ha advertit als serveis municipals per incidències que ell mateix ha detectat a la via pública". Així ha reiterat que algunes d'estes vegades ho ha fet "de forma informal per WhatsApp o per correu electrònic" i que els avisos han estat referents a temes variats, com incidències de trànsit, problemes d'enllumenat o actes vandàlics.

Les declaracions parteixen d'una acusació de la CUP Tortosa on es demanava la dimissió de Monclús. Els anticapitalistes afirmaven que Monclús havia avisat a la Policia Local de què dos joves estaven pintant el monument ubicat al mig del riu. "Vull deixar clar que quan vaig advertir dels fets que ara s'han fet públics desconeixia les intencions del que volien fer a la pilastra del monument, simplement alertava d'uns fets que podien alterar l'ordre públic", ha apuntat Monclús.

El primer tinent d'alcalde de Tortosa també ha recordat la seua posició contrària al manteniment del monument de la batalla de l'Ebre. El regidor ha afirmat estar a favor de la llibertat d'expressió i la participació ciutadana, pel que diu que hi ha espais habilitats per a fer-ho possible, com els espais de participació en els plens municipals i amb els pressupostos participatius.

Josep Felip Monclús també anima a la ciutadania a cuidar l'espai públic, i "deplora la utilització esbiaixada i amb finalitats polítiques d'una informació administrativa que hauria de ser d'ús intern", ha declarat en el seu comunicat.