Rescaten dos tortugues babaues a Sant Carles de la Ràpita

Els animals van quedar atrapats accidentalment a les xarxes de pesca

Agents Rurals i els membres de la Fundació CRAM durant el rescat d'una de les tortugues babaues.
Agents Rurals i els membres de la Fundació CRAM durant el rescat d'una de les tortugues babaues. | Agents Rurals
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:56h
El dimecres de la setmana passada, els pescadors de la confraria de Sant Carles de la Ràpita i els Agents Rurals van rescatar dos tortugues babaues que van quedar atrapades a les xarxes de pesca, segons informen avui els Agents Rurals. Les tortugues, una de dimensions considerables, van ser traslladades a la Fundació CRAM, on se'ls farà un control per poder retornar-les al seu hàbitat.

La confraria de pescadors de la Ràpita és de les que més col·laboren amb el CRAM, ja que són moltes les tortugues que es queden atrapades a les xarxes de pesca.

Les tortugues babaues són una espècie protegida i amenaçada que sovint es troba a les costes del Montsià, alguns cops greument ferides o mortes. Anteriorment els exemplars que quedaven atrapats s'alliberaven directament al mar, però moltes d'estes tortugues apareixien mortes dies després a causa dels contrastos de pressió que havien viscut en ser extretes de molts metres de profunditat.

Per això fa un any es va signar un acord entre el departament de Territori i la Fundació CRAM perquè les tortugues rescatades es traslladessin a la seu del CRAM. Allí s'instal·len els exemplars en unes cambres hiperbàriques, on els veterinaris els fan un seguiment fins que poden ser retornades al mar.

Altres accions amb tortugues

Este matí els Agents Rurals també han recollit una tortuga de rierol trobada per un ciutadà al camí de Masdenverge. La tortuga de rierol també és una espècie amenaçada, sobretot per la degradació del seu hàbitat i la presència d'altres tortugues com les de Florida. Els agents l'han alliberat en un espai adequat.