En marxa la construcció d'un columbari al cementiri de Tortosa

Per Tot Sants s'habilitarà un servei d'autobús llançadora gratuït fins al cementiri municipal

Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:53h
El nou columbari està situat a l'entrada del cementiri de Tortosa.
El nou columbari està situat a l'entrada del cementiri de Tortosa. | Cedida
L'Ajuntament de Tortosa inicia la construcció d'un columbari al cementiri municipal. El nou equipament s'ubicarà a l'entrada del cementeri i disposarà de 80 receptacles, tot i que, si és necessari, se'n podria ampliar el nombre d'espais disponibles més endavant. El columbari permetrà dipositar les cendres dels familiars difunts, davant l'augment de les incineracions i la creixent demanda d'este servei.

Els treballs han de quedar enllestits esta setmana i es podran començar a utilitzar una vegada s'aproven definitivament les ordenances fiscals. La construcció ha tingut un cost de 19.000 euros.

La construcció del columbari s'afegeix a les millores fetes al llarg dels últims anys al cementeri municipal de Tortosa. A més d'actualitzar la informació sobre la titularitat dels nínxols, també s'ha adquirit un nou elevador, així com escales metàl·liques per accedir als nínxols més alts, i també s'ha millorat la jardineria i la resta d'instal·lacions.

Bus llançadora per Tots Sants

Coincidint amb la festivitat de l'1 de novembre, l'Ajuntament habilitarà el servei de transport gratuït per accedir al cementeri amb un bus llançadora. El servei es durà a terme els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, amb expedicions cada mitja hora. L'objectiu és, tal com ha assenyalat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, "facilitar l'accés de la ciutadania fins a aquest punt els dies de màxima afluència, evitant al màxim l'ús del vehicle privat".

El bus tindrà quatre parades: a la cruïlla dels carrers Despuig i Teodor Gonzalez (al davant de l'antic cinema Fèmina), a la cruïlla de l'avinguda Generalitat i carrer Arturo Anguera, a la cantonada de l'avinguda Generalitat i carrer Mossèn Bellpuig, i a la cruïlla dels carrers Barcelona i Ampolla, al davant de l'associació de veïns de Sant Llàtzer. Els horaris seran de 14.15 a 18 h, el dimecres 31, i de 8.10 a 18 h, el dijous 1.