El Consell Comarcal del Baix Ebre subvenciona programes d'ocupació i de serveis socials

Entre les novetats hi ha l'ampliació de personal dels Equips Bàsics d'Atenció Social Primària i dels Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència

Els membres del Consell Comarcal del Baix Ebre, este matí.
Els membres del Consell Comarcal del Baix Ebre, este matí. | Cedida
Redacció
26 d'octubre del 2018
Actualitzat el 29 d'octubre a les 15:32h
El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat l'addenda corresponent al període 2018-2019 del contracte per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Este afegit dota el Consell Comarcal amb 4,2 milions d'euros per finançar els serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat.

Entre les novetats que incorpora per a l'any vinent hi ha l'ampliació de personal dels Equips Bàsics d'Atenció Social Primària (EBASP), amb tres administratius i dos tècnics, i dels Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), amb un tècnic.

D'altra banda, el Consell Comarcal ha aprovat sol·licitar una subvenció de 496.104 euros al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) per finançar les accions proposades el 2019 en el projecte Treball a les 7 comarques. L'objectiu d'esta iniciativa, coneguda també amb el nom de projecte Baix Ebre Avant, és estimular l'activitat econòmica i generar ocupació a la comarca.

Entre les accions que s'hi proposen hi ha la consolidació del dispositiu d'inserció sociolaboral, un programa d'assessorament a microempreses i pimes i un pla d'acció per consolidar el Baix Ebre com a destinació cicloturística. La proposta aprovada també inclou un estudi per diagnosticar i conèixer les necessitats de la indústria manufacturera del Baix Ebre i la realització de seminaris de màrqueting digital i d'habilitats comercials i de gestió. L'import d'este projecte s'eleva a 551.227 euros, el qual es pagaria en un 90% amb la subvenció sol·licitada.

Més polítiques d'ocupació

Així mateix, la Corporació comarcal ha ratificat una sol·licitud de subvenció de 453.153,99 euros al SOC per executar el programa Enfeina't amb objectiu de facilitar la pràctica laboral i l'adquisició d'experiència a un total de 15 persones en situació d'atur. Enguany han estat 9 les persones que s'han contractat gràcies a este programa.

En el marc de les polítiques d'ocupació, el plenari també ha ratificat una altra sol·licitud de subvenció al SOC per import de 91.523 euros amb l'objectiu de continuar el programa UBICAT, amb la participació de 50 persones, i una subvenció de 84.960 euros per al programa Projectes Singulars en què actua com a promotor l'Ajuntament de Tortosa.

En la sessió també s'han aprovat les bases reguladores d'urgència social sobre pobresa energètica i els convenis a signar amb diferents ajuntaments de la comarca per al cofinançament del transport escolar postobligatori i no obligatori.

D'altra banda, la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Roquetes, M.Teresa Moreso Gisbert, ha pres possessió del càrrec de consellera comarcal en substitució de Francesc Gas, que va renunciar-hi en incorporar-se com a diputat a la Diputació de Tarragona. El ple també s'ha manifestat a favor del desdoblament de l'N-420, la C-43 i la C-12 fins al Corredor del Mediterrani.