Bonificacions

Gairebé 8.000 camions es desvien diàriament de l'N-340 i l'N-240 arran l'entrada en vigor de les bonificacions

Els transportistes es tornaran a mobilitzar per protestar contra l'obligatorietat de desviar-se a l'autopista

per Redacció, Terres de l'Ebre, 26 d'octubre de 2018 a les 19:01 |
Camions i vehicles durant la marxa lenta a l'AP-7 en sentit Tarragona. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins a 7.700 vehicles pesants es desvien diàriament a Catalunya de les carreteres N-340 i N-240 arran l'entrada en vigor de les bonificacions, el 2 de setembre passat. Concretament, en un dia laborable es desvien 4.324 camions al tram de l'AP-7 entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, 1.460 passen pel tram de l'AP-2 comprès entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria i 1.906 ho fan en el tram de l'AP-7 entre Altafulla i la sortida de Vilafranca sud. Segons fonts del ministeri de Foment, la mesura incrementa la seguretat vial i reduïx la congestió i la contaminació de la xarxa de carreteres de l'Estat.

Els transportistes es queixen i tornaran a mobilitzar-se per protestar contra l'obligatorietat de desviar-se a l'autopista. Repetiran la marxa lenta els dies 31 d'octubre i també el 5 de desembre, vigílies de festiu. La mobilització s'estendrà a diferents punts de Catalunya.


Les mesures de bonificació de camions i les exempcions de peatge als vehicles lleugers en diferents trams de l’AP-7 i l’AP-2 van entrar en vigor el  2 de setembre passat. Alhora també es prohibia la circulació als vehicles pesants destinats al transport de mercaderies amb un total de quatre o més eixos en els trams específics de carreteres convencionals, els quals s'havien de desviar cap a les autopistes paral·leles. Als transportistes que fan recorreguts interns se'ls bonifica el 50% dels peatges.

Els transportistes, d'altra banda, demanen la gratuïtat o com a mínim un 75%, igual que a altres indrets de l'Estat. Les noves mobilitzacions es van decidir en una reunió de les associacions de transportistes de les quatre demarcacions catalanes.
 

 

Participació