Ajudes econòmiques

Administració Local assessora els ajuntaments del Baix Ebre i el Montsià per tramitar els ajuts pels aiguats

El departament de Presidència oferix partides per a inversions i manteniment, però la xifra de desperfectes encara no està tancada

per Redacció, Amposta, 26 d'octubre de 2018 a les 16:10 |
La directora d'Administració Local, Rosa Vestit, revisa papers amb l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, la presidenta del Montsià, Carme Navarro, i la directora a l'Ebre de Presidència, Rosa Peig. | ACN/ Anna Ferràs
La directora d'Administració Local, Rosa Vestit, ha assessorat este divendres al matí els ajuntaments del Baix Ebre i el Montsià sobre com tramitar els ajuts pels aiguats. El departament de Presidència finançarà les inversions i el manteniment que reclamen els ens locals per reparar els danys de la llevantada en infraestructures i edificis municipals. Els ajuntaments tenen 30 dies per demanar els ajuts i s'ha fixat un màxim de 10 dies per acabar de quantificar-ne els desperfectes.

La directora d'Administració Local, Rosa Vestit, ha volgut conèixer de primera mà els desperfectes que han causat les últimes pluges intenses al Baix Ebre i al Montsià i s'ha reunit amb els ajuntaments afectats. "Era bo trobar-nos i donar les claus als ajuntaments sobre com demanar els ajuts", ha destacat Vestit.


D'una banda, s'ha informat, sobretot als tècnics que han assistit a les reunions a Tortosa i Amposta, del tipus d'ajuts que pot oferir el departament de Presidència, que es basen en inversions i manteniment d'infraestructures i edificis municipals, així com dels ajuts que es poden sol·licitar a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. "Tenim partides extraordinàries per a estes qüestions, però estem a final d'any i caldrà negociar amb els ministeris si hi ha més diners que puguen venir", ha apuntat la directora.

Per a la presidenta del Consell Comarcal de Montsià, Carme Navarro, la reunió ha sigut molt "positiva". "Dins d'este caos era necessari tindre una línia clara d'actuació posterior, per saber quina valoració s'ha de fer i diferenciar els danys soferts en diferents àmbits, siguen temes municipals, privats o afectacions en espais que no són ni de competència municipal ni privada", ha dit.

En estes reunions també s'ha explicat la faena que s'està fent a les oficines d'atenció als damnificats que s'han desplegat a Alcanar, Ulldecona o Godall, entre altres municipis. "Hi ha una sensibilització dels serveis tècnics i polítics dels ajuntaments d'estar al costat de les persones en situacions així i este acompanyament se'ns trasllada per les administracions supramunicipals que hem estat en contacte des del primer moment. Ens és imprescindible el seu suport –del govern- per restablir en la mesura del possible la normalitat al territori", ha agraït Navarro.

 

Participació