Renoven la xarxa d’aigua potable al barri del Temple de Tortosa

L'actuació d’Aigües de Tortosa suposa la substitució de 420 metres de canonades a l'avinguda de la Generalitat

Redacció
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:07h
Les obres a la xarxa d'aigua potable afectaran a l'avinguda de la Generalitat.
Les obres a la xarxa d'aigua potable afectaran a l'avinguda de la Generalitat. | Cedida
Aigües de Tortosa ha iniciat esta setmana els treballs de renovació de la xarxa d'aigua potable al barri del Temple. Es tracta de la substitució de les antigues canonades, principalment de fibrociment, per unes de noves de polietilè. L'actuació suposa la renovació d'un total de 420 metres de la xarxa en un tram important, ja que les obres es fan a l'avinguda de la Generalitat, entre els carrers Rosselló i Mossèn Manyà.

Juntament amb això també es renoven els hidrants de bombers, adaptant-los a la normativa vigent, se substitueixen les escomeses dels habitatges particulars i s'actua a la totalitat de la vorera en tot el tram de l'execució. El nou paviment serà una llosa granítica antilliscant.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha apuntat que estes obres permetran "una important millora al subministrament i a l'eficiència del servei, ja que d'aquesta manera es podran corregir les fuites que havíem detectat que es produïen en aquesta zona".

Les obres ja han començat i s'allargaran durant aproximadament dos mesos. El cost total de l'actuació és de 190.000 euros i està inclòs al pressupost del 2018 d'Aigües de Tortosa i al Pla director d'abastament d'aigua potable de la ciutat. Els treballs han sigut adjudicats a l'empresa CCSA Ingeniería.

Més millores a la xarxa

L'actuació al Temple també servirà per iniciar una subsectorització de la xarxa de subministrament a tot el barri. D'esta manera es podrà controlar millor el rendiment hidràulic a tota la zona, dividint la xarxa en quatre sectors que permetin resoldre possibles incidències sense haver de tallar tot el subministrament a la vegada.

Al mes d’abril, Aigües de Tortosa també va renovar part de la canalització a Ferreries per donar servei al viver d'empreses i el polígon Pla de l'Estació, entre d’altres. L'obra va substituir 650 metres de canonades, i va completar una anella de transport d'aigua potable amb previsió dels futurs creixements a la zona.